Alperen Ocakları’ndan Saldırı Açıklaması

Alperen Ocakları’ndan Saldırı Açıklaması

Alperen Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM’de yumruklu saldırı gerçekleştiren Orhan Ö.’nün kendileri ile hiçbir alakası olmadığını bildirdi.

Basında saldırgan Orhan Ö.’nün gözaltındaki ilk ifadesinde “Alperen Ocakları mensubuyum” dediği yönünde haberler yer almıştı.  

Saldırganın gözaltına alınır alınmaz“Erzurumluyum, Alperen Ocakları mensubuyum” şeklinde bilgiler vermesi hedef saptırması olarak yorumlanırken, Alperen Ocakları'ndan gelen açıklama bunu güçlendirdi.

BBP'ye yakınlığı ile bilinen Alperen Ocakları Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı'nın Genel Başkanı Serkan Tüzün, sözkonusu haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Tüzün “adı geçen şahsın teşkilatımızla uzaktan yakından alakası yoktur”dedi.

Serkan Tüzün’ün açıklaması şöyle:

“Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi içerisinde grup konuşmasına gerçekleştirmek üzere koridorda ilerlerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bey Orhan Övet isimli şahıs tarafından yumruklu saldırıya uğramıştır.

Görsel ve yazılı medyada saldırıyı gerçekleştiren bu şahsın Alperen Ocakları üyesi olduğu yönünde haber yapılmasına karşın adı geçen şahsın teşkilatımızla uzaktan yakından alakası yoktur.

Alperen Ocakları teşkilatı Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun ortaya koymuş olduğu ilkeler çerçevesinde demokratik haklarını kullanmaktan öte tavır gösterecek kişileri bünyesinde barındırmaz.

Belli ki bazı karanlık güç odakları bu tip nahoş olaylarla teşkilatımızın adını yan yana getirmeye çalışarak ,bazı karanlık projelere hizmet etmeye çalışmaktadır.Ben şahsım ve teşkilatım adına yaşanılan bu elim hadise dolayısıyla CHP Genel Başkanı Kemal
Kılıçdaroğlu beye geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Alperen Ocakları Eğitim Kültür Dayanışma Vakfı Genel Başkanı av. Serkan Tüzün."

BBP'DEN DE AÇIKLAMA: PROVOKASYON

Öte yandan, BBP'den de bir açıklama geldi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bunun bir provokasyon olduğunu belirterek, bu provokasyonu planlayanların açığa çıkartılması gerektiğini söyledi.

BBP Lideri Destici, yapılan saldırıyı şiddet ile kınadıklarını ve lanetlediklerini belirtti.

Destici açıklamasında şunları söyledi:

“Ana muhalefet Partimizin değerli Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaoğluna yapılan yumruklu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum.  Sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi camiasına geçmiş olsun diliyorum. Şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın bunu doğru bulmuyoruz. Bu saldırı Türk Demokrasisine, Türk siyasi hayatına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapılmıştır. Bu gergin ortamlarda bu tür provakatif saldırılar ülkemizde her zaman denenmiştir. Buna benzer saldırılar daha önce değişik siyasi parti mensuplarına ve bakanlara yapılmıştır. Olay tüm ayrıntıları ile araştırılmalı, bu provokasyonu planlayanlar mutlaka açığa çıkartılmalı ve emellerine ulaşması engellenmelidir.”

Destici ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluna geçmiş olsun ziyaretinde bulunacağını ifade etti.