Alparslan Kuytul: Suriye'de Olacağı Buydu ! - Video

Alparslan Kuytul: Suriye'de Olacağı Buydu ! - Video

Alparslan Kuytul'dan Suriye hakkında önemli açıklamalar.

Alparslan Kuytul tefsir dersinde kendisine Almanya'dan gelen ' Suriye'deki muhalifler birbirlerini tekfir ediyorlar ve birbirleriyle savaşıyorlar. Bu konudaki görüşünüz nedir?' şeklindeki soruya cevap verdi. 



İşte Alparslan Kuytul Hoca'nın konuşmalarından satır başları: 


BU İŞ BÖYLE OLMAMALIYDI


200 Bin'e yakın insan oldu 200 Bin kayıp, 5-6 milyon insan muhacir, darmadağın oldu, bütün Suriye yerle bir oldu. Böyle devrim mi olur? Cemaat yok, lider yok, kadro yok, plan yok, kime güvendiğiniz de sokağa çıktınız? Amerika'ya ve Türkiye'ye. Amerika seni satar, Türkiye'ye gelince onun da gücü yok ancak ekmek verir sana. 

KİMİN NE OLDUĞU BELİRSİZ

1500 örgüt oluşmuş, hep silahlı. Kimin ne olduğu belirsiz, kimin eli kimin cebinde belirsiz. Bir sürü istihbarat örgütü orada cirit atıyor her biri birini yönlendiriyor. Car cahil adamlar bir şey bildiği yok, strateji bilmez siyaset bilmez. Ne İslam'ı biliyor ne siyaset biliyor. 1500 örgüt birbirine girmiş. 

 




NE FARKIN KALDI BEŞAR'DAN? 

Birbirini öldürüyor Müslümanlar şuanda, örgütler bu silahlı örgütler birbirini öldürüyor. Ne disiplin ne imam, ne kadro ne plan hiçbir şey yok. İsteyen istediğini yapıyor. Güçlü olan zayıfı eziyor. O zaman senin ne farkın kaldı Beşar'dan? O da zaten bunu yapıyordu. Şuanda Suriye'de insanlar Beşar'ın günlerini arar hale geldiler. Öyle bir noktaya geldiler ki evvelden bu kadar zulüm yoktu. 

ANLAMADAN KONUŞUYORLAR

Anlamadan konuşuyorlar: 'Oradakileri desteklemiyor musunuz?'  

Anlamıyorsun sen beni be ! Anlamıyorsun ! Sen benden çok acıdığını mı zannediyorsun? Ben onlara acıdığım için böyle söylüyorum 'bu iş böyle olmamalıydı' diyorum. Sen buradan 3 kuruş para gönderiyorsunuz, ekmek gönderiyorsun oraya. Sen ekmek gönderiyorsun adam can veriyor can. Her an başına bomba bekliyor adam. Bu iş böyle olmamalıydı, Müslümanlar sadece ölmeyi değil siyaset ve stratejiyi de öğrenmeliydi. Başsız ayaksız kadrosuz bir hareketin olacağı budur. Cemaat olmazsa işte böyle olur.

 

 

 

İslamigundem