'Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum' Hattı Açıldı

'Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum' Hattı Açıldı

Konya'da "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" hattı, hizmet vermeye başladı

Konya'da, 22 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle kurulan Alo Kuran Öğrenmek İstiyorum Platformu'nca oluşturulan "Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum" telefon hattı, hizmet vermeye başladı.

Proje, mesai saatleri içinde Kur'an kurslarına gelemeyen, kamuda veya özel sektörde çalışanların iş saatleri dışında veya hafta sonları halk eğitim uygulamalarında olduğu gibi iş süresinden sonra Kur'an ve dini bilgilerin öğretilmesini amaçlıyor.

Şu an Konya'da uygulanan bu projeyle Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyenler, içinde Kur'an-ı Kerim'in indiriliş tarihini de kapsayan 444 7 610 nolu hattı arayarak, ev ve iş yerlerinden öğretici talep edebilecek. Başvuruları değerlendiren platform, kişinin durumu üzerine yer ve zaman belirleyerek, arayan vatandaşlara Kur'an-Kerim öğrenimi için uygun ortamı hazırlayacak.

Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum Platformu Başkanı Muzaffer Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet çeşitliliği kapsamında sağlamış olduğu rahatlıkla gayretli bazı kurs öğreticilerin, Kur'an hizmetine daha kolay ulaşım için Alo Kur'an Öğrenmek İstiyorum hizmetini geliştirdiğini belirtti.

İstişareler sonucunda Konya'daki 22 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle bir platform oluşturulduğunu anlatan Dereli, "Az bir rakam değil. Allah kendilerinden razı olsun. Kur'an-ı Kerim hizmeti deyince böyle bir istek karşısında kimse duramadı ve herkes tamam dedi. Birlik haline gelindi ve bir hayli çalışmanın ardından sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesi suretiyle bir platform oluşturuldu. Platform olarak bu hizmeti sunmaya başladık. 444 7 610 nolu hattan talep telefonları bize ulaşıyor" diye konuştu.

Hedef; tüm Türkiye'ye bu hizmeti yaymak

Hizmetin şu an için sadece Konya'da verildiğini ifade eden Dereli, şunları kaydetti: Hedef; tüm Türkiye'ye bu hizmeti yaymak. Şu an 'Konya'nın dışına bu hizmeti nasıl sağlarız' onu düşünüyoruz. Diğer şehirlerdeki kardeşlerimiz de böyle bir hizmet başlatsınlar düşüncesi içinde hareket ediyoruz. Bizleri belki şehir dışından da arayacaklar. Bulundukları yerde bu problemi nasıl çözerler, müftülüklere nasıl müracaat etmeliler, Kur'an hizmetine nasıl dahil olurlar onları yönlendirmeye gayret edeceğiz. Diğer şehirlerdeki sivil toplum kuruluşları bizlere müracaat ederlerse kendilerine destek sağlama ümidini taşıyoruz. Bu hizmet karşılığında kesinlikle bir ücret talep edilmeyecek. Sivil toplum kuruluşlarımız bu işi göğüsleyen arkadaşlara gerekli desteği verecek.

Dereli, zamanla Diyanet İşleri Başkanlığının da bu konuda bir hat oluşturabileceğini, böylece bu hizmetin daha da geniş kitlelere ulaşabileceğini dile getirdi.