Alnın secdeye tiryaki

Alnın secdeye tiryaki

Şimdi herkeste cayır cayır soru şu “ Ne yapacağız”. Ne mi yapacağız. Kitaba döneceğiz, parmak uçlarımızda elif’ler nasır tutacak.

Esra Elönü

Herkes vah vah etme provasını tamamladı. Günah keçisi sütten kesildi bizimle uğraşıyor. “ Bugün Allah için ne yaptın” sorusu ağzımızda Müslüman tekerlemesi olmuş. Derinliğimizi kaybedince derin kayıp kaçınılmaz. Kabul. Ve herkes bir suçlu arıyor lakin her secdede suç duyurusunda bulunacağımız Allah’a niyazı kaybettik.

Ayetler gazete kağıdına basılsaydı daha mı fazla okunurdu diye düşünüyordum. Daha fazla mı tık alırdı açamadığımız kapılar. Hep dünyayı giyinmek istemek, hep ön ceplerimizden kartvizit fışkırtıp makam riyasına dolanmak, kefen arası ekmek olacağımız zamanı bütün ekranlarda zaplayıp geçmek.. Biz neyi unutmaya çalışıyoruz Allah aşkına.

Millette bir gam kasvet. Herkeste bir antidepresan hap potborisi. Yandık bittik naraları. Ne oldu? Tekrar ediyorum Allah bize bir şey söyledi. Beni unuttunuz diyor. Evet azizim haklısın sen kervansan itin bol olur. Evet atlıysan nal çekeceğin de bol olur. İyi bir kalbin varsa o kalbe sinek düşüren nişancılar da çok olur?

Kendine dönmeyi beceremiyorsan gittiğin her yerin acemisi olursun. Biz alnımızca sayacağımız rekatları kaybedip, parayla sayılacak makamlara göç ettik. Bizim nefsimizi uyku tutmadı hep ayakta! Biz Allahı erteledik. Şimdi siyasi sancılarımızdan mülhem ne olacak sorusunu bolca tüketiyoruz da bize ne oldu sorusunun cimrisi olduk ?

Biz, bize Allahı bıraktıran çerezleri ruhumuza yedirdik. Yahu biz namazı terk ettik. Şeytanla mesai değişimi hazların dinleyicisi olduk. Sabahlara kadar oturduk masalarda ümmete ahkam salladık ezanı arka fon zannettik. Herkes bir gecede Uhud raporu çıkardı önümüze kabul ama Bedir’den de vazgeçtik. Neden?  Biz duayı cami müdürlerine bıraktık. Kullardan ricacı olduk, randevu kuyruklarında yağ bağladık ve Allah’a açacağımız ellerimizi örümcek ağı bağladı.

Şimdi herkeste cayır cayır soru şu “ Ne yapacağız”. Ne mi yapacağız. Kitaba döneceğiz, parmak uçlarımızda elif’ler nasır tutacak.

Susacağız ve Allaha konuşacağız. Misafiriz evet ama umduğumuz zaferler de olmadıysa bulduğumuz duayla Allah’a sarılacağız.

haber7