Almanya'nın Kürtlere vereceği mühimmat hurda çıktı

Almanya'nın Kürtlere vereceği mühimmat hurda çıktı

Almanya'nın Iraklı Kürtlere göndermek istediği askeri malzemelerden çelik yeleklerin çok eski olduğu, bu yüzden gönderilemeyeceği bildirildi.

man medyasında Federal Savunma Bakanlığı kaynak gösterilerek verilen bir haberde, Federal Ordunun Irak'taki Kürtlere çok eski askeri malzeme gönderebileceği, ya da hiç gönderemeyeceği belirtildi.

'Bild' gazetesinin haberine göre çelik yelekler çok eski olduğu ve içlerindeki metal koruyucular kırılabileceğinden yeterince koruyucu işlev sağlayamıyor. Gece görmeyi sağlayan dürbünlerden binden fazla gönderilmesi planlanıyordu. Bunlardan da sadece 680'inin derhal gönderilebileceği, 400'ünün ise 3 hafta içinde hazırlanabileceği bildirildi. Bu dürbünlerin Alman Federal Ordusunda zaten yeterince bulunmadığı kaydedildi.

Iraklı Kürtlere gönderilecek küçük askeri kamyonlardan 'Unimog' model araçların hazırlanmasında da birtakım problemler yaşanıyor. Toplam 58 araçtan 35'inin kullanıma hazır olmadığı, tamiratları çok pahalı olduğundan Orduda kullanılmasına izin verilmediği bildirildi. Hiçbir problem olmadan gönderilebilecek askeri malzemeler miğfer, telsiz araçları ve metal dedektörler.

Almanya, IŞİD'e karşı savaşan Kürt gruplara silah göndermek de istiyor. Bugün yetkili bakanlıklar arasında bir görüşme yapılacak. Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, ikinci resmi televizyon kanalı ZDF'e verdiği demeçte, 'Kürtlere kendilerini savunmaları için imkan vermeliyiz.' dedi.

Alman Savunma Bakanlığının 'Milan' adı verilen tanksavar roket göndermeyi planladığı bildirildi. Irak'taki Peşmergeler bu tür silahların gönderilmesini istiyorlar. 12 kg ağırlığındaki ve 90 cm uzunluğundaki roketlerle Peşmergeler, IŞİD'in ele geçirdiği zırhlı araçlara karşı koyabilecekler.

Bu füzeler ve atmak için gerekli silahlar 70'li yıllardan bu yana, Fransız-Alman ortak silah şirketi 'Euromissile' bugünkü adıyla MBDA tarafından üretildi. Şimdiye kadar 10 bin roketatar ve 350 bin roket üretilerek 40 ülkeye ihraç edildi. Alman Federal Ordusu 1600 roketatar almıştı.