Almanya'dan İsrail'e bir Denizaltı Daha

Almanya'dan İsrail'e bir Denizaltı Daha

Almanya Federal Güvenlik Konseyi, İsrail'in nükleer başlıklı güdümlü füzelerle donattığı denizaltılardan birinin daha ihracatına izin verdi.

Alman Federal hükümet temsilcilerinden oluşan Federal Güvenlik Konseyinin son toplantısında İsrail'e bir savaş denizaltısının daha ihraç edilmesine izin verildi. Ayrıca Cezayir'e de 336 adet askeri amaçlı kullanılan kamyon ve Hindistan'a küçük kalibreli mermi üretimi için kullanılan makinelerin yedek parçalarının satışına onay verildi. Hindistan'a deniz altıları tesbit eden 6 sonar sisteminin satışı da onaylandı.
Cezayir'e gönderilecek kamyonlar silahsız olmasına rağmen gizleyici ışıklandırma ve sudan geçebilen modeller olduklarından dolayı askeri donanım olarak görülüyor.
Federal Güvenlik Konseyinin izniyle İsrail'e gönderilmesi planlanan 6 denizaltıdan beşincisi de gönderilecek. Denizaltıların toplam bedelinin üçte biri, yani 165 milyon Avrosu Almanya tarafından karşılanıyor. Ayrıca İsrail'in aldığı denizaltıları nükleer başlıklı güdümlü füzelerle donattığı da bilindiği halde, Federal Alman hükümeti tarafından ihracatına izin veriliyor.