Almanya'dan IŞİD'e  Katılanlar 800'ü Buldu

Almanya'dan IŞİD'e Katılanlar 800'ü Buldu

Alman Federal Kriminel Dairesi BKA, Almanya'dan giderek IŞİD'le birlikte savaşanların sayısının 800'e çıktığını bildirdi. Ancak son aylarda artışın azaldığı belirlendi.

Almanya'dan giderek IŞİD'e katılanların sayısı artmaya devam ediyor. Alman Federal Kriminel Dairesinin (BKA) bildirdiğine göre 'Cihad turistleri' olarak adlandırılan ve Suriye ile Irak'ta IŞİD'le birlikte savaşa katılanların sayısı 800'e yükseldi.
Geçen yıl Temmuz ayında, Alman Federal Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı, IŞİD'e katılanların sayısının 720 olduğunu bildirmişti. Bunlardan yaklaşık beşte biri kadınlardan oluşuyordu. Yılbaşında BKA'dan yapılan açıklamada sayının 780'e yükseldiği bildirildi. Böylece daha önceki aylara göre Almanya'dan IŞİD'e katılanların sayısında azalma görüldü.
BKA sözcüsü, gidenlerden yaklaşık üçte birinin geri döndüğünü ve yaklaşık 130 kişinin de Suriye ya da Irak'ta öldüklerini tahmin ettiklerini söyledi. Bunlardan bazılarının intihar saldırısı yaptıklarını belirtti. 2015'te istihbaratın açıklamasında ölenlerin yaklaşık 100 olduğunu ve bunlardan 20'sinin intihar saldırısı yaptıkları kaydedilmişti.