Almanya'dan Darbeci Sisi'ye Destek

Almanya'dan Darbeci Sisi'ye Destek

Mısır’daki Sisi cuntası ile Almanya arasında 112 milyon avro değerinde kredi ile hibe anlaşmalarının imzalandığı bildirildi.

Mısır’da Sisi Cuntasının Uluslararası İşbirliği Bakanı Seher Nasr, yaptığı açıklamada, Almanya ile 47 milyon avro değerinde kredi anlaşması, 65 milyon avro değerinde de hibe anlaşması imzaladıklarını belirtti.

Nasr, imzalanan anlaşmalarla tüm sektörlerde gençlerin yeteneklerini geliştirme, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) destek verilerek bir çok önemli projenin finansmanını sağlama, kenar mahallerdeki çarpık kentleşme sorunlarına çözüm bulma ve kamu hizmetlerinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Almanya’nın Kahire Büyükelçisi Julius Georg Luy da “iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmek amaçlı imzalanan anlaşmaların, Kahire ile Berlin arasındaki mevcut stratejinin boyutunu da ortaya koyduğunu” kaydetti.

Ülkesinin Mısır turizmine destek verdiğini belirten Luy, Rus yolcu uçağının düşmesinin ardından birçok ülkenin aksine turistik bölgelerden Şarm eş-Şeyh’e seyahat yasağı koymadıklarını hatırlattı.

AA