Almanya'da Yoksulluk Artmaya Devam Ediyor

Almanya'da Yoksulluk Artmaya Devam Ediyor

Almanya'da yapılan bir istatistik araştırmada, yoksulluk sınırı altına düşme tehlikesi içinde yaşayan insanların sayısının yaklaşık 16,5 milyonu bulduğu belirlendi.

Almanya'da geçen yılki rakamlara göre yoksulluk sınırındaki insanların genel nüfusa oranı yüzde 20,3. AB ortalaması ise yüzde 24,4. Sosyal Yardım Kurumları 'Wohlfahrtsverband' ve VdK, son verilerde görülen gelişmenin alarm verici olduğunu belirterek, vergi politikasında gerekli değişiklikler yapılmasını taleb ettiler.

Alman standartlarına göre yoksulluk sınırı, genel nüfusun toplam gelir ortalamasının yüzde 60'ına tekabul ediyor. Bu ortalamadan daha az gelire sahip olanlar yoksulluk sınırı altında sayılıyor. AB-SILC standartlarına göre, Almanya'da yalnız yaşayan bir kişi için yoksulluk sınırı aylık 987 Avro.

'Paritaetischer Wohlfahrtsverband' isimli yardım kuruluşundan Ulrich Schneider, Almanya'da büyük bir paylaşım skandalı yaşandığını, güncel rakamların ülkedeki dağılım ve bununla bağlantılı olarak vergi politikasının düzeltilmesinin ne kadar elzem olduğunu gösterdiğini söyledi.

Sosyal Yardım Birliği VdK tarafından yapılan açıklamada, yoksulluktan kaçınmanın en önemli görevlerden biri olduğu belirtilerek, bununla ilgili vergi, sosyal ve iş politikalarının, sağlık ve eğitim politikalarının bu görevi aynı ciddiyetle yürütmeleri gerektiği vurgulandı.