Almanya’da Skandal Tartışma Hitler'i Aratmıyorlar

Almanya’da Skandal Tartışma Hitler'i Aratmıyorlar

Almanya'da hasta mülteci adayların sınır dışı edilebilmesi şeklindeki skandal talep eyalet meclisleri tarafından tartışılıyor

Almanya'da hasta mülteci adayların sınır dışı edilebilmesi şeklindeki skandal talep eyalet meclisleri tarafından tartışılıyor. Yaklaşık on yıl Almanya’yı yöneten Adolf Hitler de fiziksel engelli bireylerin hayatına son verilmesi gerektiğini savunuyordu.

Almanya Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı dönem başkanı ve Saarland Eyalet İçişleri Bakanı Klaus Bouillon, Baden-Württemberg Eyalet İçişleri Bakanı Thomas Strobl'un iltica politikasının sertleştirilmesi önerisine katılmadıklarını açıkladı.

Bouillon, iltica başvurusu ret edilen yabancılara sert yaptırımlar uygulanması şeklindeki teklifin eyalet içişleri bakanları konferansının gündemine alınmayacağını söyledi. Bakan konunun özel buluşmalarda görüşülebileceğini ancak görüşler arasında önemli farkların bulunduğunu belirtti.

MISIR’DA MERKEZ KURULABİLİR

Baden-Württemberg İçişleri Bakanı Thomas Strobl, başvurusu kabul edilmeyen mültecilere uygulanan sınır dışı tutukluğunun kapsamının genişletilmesini, sosyal yardımların azaltılmasını ve sınır dışı edilecekler için Mısır'da bir merkez kurulmasını önermişti.

Strobl'un, hasta mülteci adaylarının da sınır dışı edilebilmesi şeklindeki talebinin yürürlükteki yasalarla bağdaşmadığını ifade eden Saarland Eyalet İçişleri Bakanı Bouillon, “Görülmesi gereken konuların bulunduğunu, ancak öne sürülen taleplerin kabul edilme şansının bulunmadığını” söyledi.

Baden-Württemberg İçişleri bakanı Strobl ‘Die Welt' gazetesine verdiği mülakatta, "Dürüst olalım. Bir yabancı hastalığına rağmen Akdeniz'i ya da Balkan rotasını aşıp buraya kadar gelebiliyorsa, onun birkaç saat içinde uçakla geri gönderilmesinin mümkün olup olmadığını en azından tartışmak gerekir” demişti.

MUNİH’TE DUVAR ÖRÜLÜYOR

Yerel medyada çıkan haberlere göre, önceki gün Almanya'nın Münih kentinde yerel halkın sığınmacıların gürültüsünden rahatsız olmaması amacıyla Berlin Duvarı'na benzetilen bir duvar inşa edildiği öğrenilmişti.

55 bin kişinin yaşadığı Münih'in Neuperlach Süd ilçesinde bulunan sığınmacı yurdunun 25 metre uzaklığında yaklaşık 4 metre yükseklik ve 100 metre uzunluğunda örülen duvarın amacının çevrede yaşayan sakinleri gürültüden korumak olduğu iddia edilmişti.

HİTLER VE ÖJENİK

Öjenik, sakat veya hasta insanların yok edilmesi, sağlıklı bireylerin çoğaltılması, insan ırkının ıslah edilmesi anlamına gelmektedir.

Hitler iktidarı döneminde 1933 yılında çıkarılan bir yasa ile öjeni politikası resmen uygulanmaya başlandı. On binlerce akıl hastası, doğuştan kör, kalıtsal hastalığı bulunanlar belli merkezlere toplatıldı. Bu kişiler burada ya kısırlaştırıldılar ya da öldürüldüler.

Hitler de öjenik için şöyle diyordu: “Devlet için zihin ve beden eğitiminin önemli bir yeri vardır, ancak insan seçimi de en az bunun kadar önemlidir. Devletin, genetik olarak hastalıklı veya alenen hasta olan bireylerin üreme için uygun olmadıklarını deklare etme sorumluluğu vardır. Ve bu sorumluluğu hiçbir anlayış göstermeden ve başkalarının da anlamalarını beklemeden acımasızca uygulamalıdır. 600 yıllık bir zaman dilimi boyunca vücudu sakat olan veya fiziksel olarak hasta olan kimselerin üremesini durdurmak insan sağlığında bugün elde edilemeyen bir gelişim sağlayacaktır. Eğer ırkın en sağlıklı olan üyeleri planlı bir şekilde ürerlerse sonuçta bugün hala taşıdığımız hem ruhsal hem de bedensel açıdan bozuk tohumların olmadığı bir ırk oluşacaktır.”