Almanya'da Sekiz Ayda 20'den  Fazla Camiye Saldırı

Almanya'da Sekiz Ayda 20'den Fazla Camiye Saldırı

Almanya'da bu yılın ilk yarısında cami ya da İslami kuruluşlara 23 saldırı yapıldı, İslam düşmanı 64 gösteri gerçekleşti.

Almanya'da bu yılın ilk 6 ayında toplam 23 cami ve İslami kuruluş binasına politik nedenlerle saldırı yapıldı. Sol Parti tarafından Federal Parlamentoya verilen soru önergesine verilen cevapta, bu süre içinde cami ve dernek binalarına 23 kez saldırı yapıldığı ve İslam düşmanlığı içeren 64 gösteri yapıldığı bildirildi.

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi KRM, polis sendikası GdP ve Sol Parti içişleri sözcüsü Ulla Jelpke, politik nedenlerle yapılan saldırıların tescil edilmesinde 'İslam düşmanlığı' başlığının da kullanılmasını taleb ettiler.

GdP Genel Başkan Yardımcısı Jörg Radek, bu şekilde bir başlık kullanmak suretiyle İslam düşmanlığı içeren suçların artıp artmadığı konusunda daha iyi fikir sahibi olunabileceğini söyledi. Radek, saldırıların bu şekilde kaydedilmesinin çok az bir işi gerektirdiğini belirtti.

Sol Parti'den Jelpke, bu saldırıların, 'İslam düşmanlığı' başlığı altında kaydedilmediği sürece ne kadar arttığının bilinemeyeceğini kaydetti. İstatistikler İçişleri Bakanları Konferansı tarafından yapılıyor. Şimdiye kadar elde bulunan rakamlar yalnızca camilere, İslami kuruluşların binalarına yapılan saldırıları ve İslam düşmanı gösterileri ifade ediyor.