Almanya'da PKK'lılar Camiye Saldırdı

Almanya'da PKK'lılar Camiye Saldırdı

Almanya'nın Bielefeld ve Bonn şehirlerinde, maskeli kişiler camiye ve bir Türk derneğine saldırdı, duvarlara PKK sloganları yazdılar.

Almanya'nın Bielefeld şehrinde 25 kadar maskeli kişiler, daha çok Türk asıllı cemaatin devam ettiği bir camiye ve önünde park etmiş otomobillere saldırarak maddi zarar verdi. Polis tarafından verilen bilgiye göre saldırının nedeni, Türkiye'deki PKK gerginliği. Kürt asıllı oldukları sanılan kişilerin camiye girmek istedikleri, ancak bunu başaramadıkları bildirildi. Olayla ilgili olarak bir kişi gözaltına alındı.

Saldırganlar cami önünde park edilmiş arabalara saldırarak, PKK sloganları attılar. Saldırı anında camide bulunan kişiler, kapıları içerden kilitleyerek kendileri için güvenlik sağlamayı başardılar. Ayrıca camiye bitişik başka bir binanın duvarlarına da yine PKK sloganları yazdılar. Bu binada ülkücü gruba ait bir dernek bulunduğu belirtildi.

Diğer taraftan yine kimliği belirlenemeyen kişiler Bonn'da 'Alman-Türk Dostluk Derneği' binasına saldırarak, taşlarla camlarını kırdılar. Polisin verdiği bilgiye göre, binanın duvarlarına PKK sloganları yazdılar.

NRW Anayasayı Koruma İstihbarat Teşkilatı Başkanı Burkhard Freier, son günlerde Türkiye'deki PKK gerginliğinden dolayı, Almanya'da özellikle genç PKK taraftarlarının giderek daha çok şiddet yanlısı eylemler yapmaya hazırlandıklarını söyledi. PKK'lı gençler ile milliyetçi Türk gruplar arasında karşılıklı provokasyonların yapıldığını bildiren Burkhard, güvenlik kurumlarının gelişmelere karşı uyanık olduklarını ve daha dikkatli olmaları için talimat verildiğini belirtti.

PKK'LILAR DAHA ÖNCE DE CAMİLERE SALDIRMIŞTI

Geçen ay yine bir grup maskeli Stuttgart'ın Kornwestheim semtinde bulunan bir camiye saldırdılar. Bu saldırıdan birkaç gün sonra da Berlin Kreuzberg'teki bir camiye aynı şekilde PKK'lılar tarafından saldırı yapıldı. Saldırganlar cami binasının camlarını kırarak, duvarlarına PKK sloganları yazdılar.