Almanya'da Müslümanlardan IŞİD'e kınama

Almanya'da Müslümanlardan IŞİD'e kınama

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD bir açıklama yaparak IŞİD'in katliamlarını kınadı ve Almanya'ya 'şiddetin bir kıvılcımı'nın bile girmesine izin verilmemesi için uyarıda bulundu.

Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD'nin Genel Başkanı Ayman Mazyek, basına bir demeç vererek, IŞİD'in yaptığı katliamları sert bir dille kınadı. Mazyek açıklamasında, bu barbarların ve çapulcu haydutların utanç verici eylemlerinin İslam'la, Kur'an'la ve Müslümanca yaşamakla hiçbir ilgisinin bulunmadığını söyledi.
Bu yüzden Almanya'daki Müslümanların, Ortadoğuda yaşanan kriz ve çatışmalardan en ufak bir kıvılcımın dahi Almanya'ya sıçramaması için gayret göstermeleri gerektiğini vurgulayan Mazyek, bunun için tüm dini cemaatlerin ortaklaşa hareket etmesini taleb etti. Mazyek, ister camiye, ister havraya, isterse kiliseye, insanların ibadet ettikleri yerlere yapılan saldırılar arasında hiçbir fark bulunmadığını kaydetti.
ZMD Genel Başkanı Mazyek, Almanya'daki Müslümanlara seslenerek, 'Kabuklarımızdan çıkarak bulunduğumuz yeri açık bir şekilde göstermeliyiz. Alman vatandaşı bir Müslüman sadece Gazze'de barış için değil, yanlış bir şekilde İslam adına acı çektirilen insanlar için de gösteriler yaparak, onlara da desteğini ortaya koymalıdır.' dedi.
Alman basınında yeralan haberlerde, son günlerde IŞİD'in Suriye kanadına katılımların çok yoğun olduğu bildirildi. Son olarak IŞİD'in bir Amerikan gazeteceyi infaz etmesi, şu sıralarda Alman medyasının da en önemli konuları arasında yeralıyor.