Almanya'da Müslüman Kadına Irkçı Saldırı

Almanya'da Müslüman Kadına Irkçı Saldırı

Almanya'nın Braunschweig şehrinde ırkçılar, 29 yaşındaki Suriye asıllı Müslüman bir kadına arabayla çarparak küfürlü saldırıda bulundular.

ucahid Yıldız'ın haberi:

Almanya'nın Braunschweig şehrinde çok sayıda ırkçının Gliesmarode isimli semtte 29 yaşındaki Müslüman bayana arabayla çarparak saldırdıkları ve aynı zamanda İslam'a ve Müslümanlara hakaret içeren sözlerle küfür ettikleri bildirildi.

'Braunschweiger Zeitung' isimli gazetenin haberine göre polis sözcülüğünden yapılan açıklamada saldırının yabancı düşmanlığı içeren ırkçı bir saldırı olduğu belirtildi. Gazetenin verdiği bilgiye göre bir arabayla olay mahallinden geçen ırkçılar, Suriye asıllı Müslüman bayana hakaret içeren sözlerle bağırarak, arabayla dizine çarptılar. Daha sonra arabadan inen İslam düşmanı ırkçılar, bayana fiziki saldırı yaptılar. Çevrede bulunan tanıkların müdahalesiyle ırkçılar tekrar arabalarına binerek olay yerinden kaçtılar.

Braunschweig Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılan olay Salı günü meydana geldi, saldırı mağduru bayan iki gün sonra polise giderek şikayetçi oldu. Polis sözcüsü Wolfgang Klages'in verdiği bilgiye göre, Müslüman bayana saldırı Querumer Strasse'de yapıldı. Polis sözcüsü, Suriye asıllı bayanın başörtülü ve tesettürlü kıyafeti ile Müslüman olarak tanındığı için saldırıya uğradığını belirtti.

Araba ile bayana çarpan 4 ırkçı daha sonra arabadan inerek, Müslüman bayanın yakasından tuttular. Bunu gören çevredeki insanların bağırmaları üzerine, ırkçılar kadını bırakarak olay yerinden kaçtılar.

Polis olay yerinde ırkçılara müdahale eden 60 yaşındaki adamı ve eşini tanık olarak dinlemek için arıyor. Ayrıca daha başka olaya tanık olan kimselerin de bulunabilmesi için polis tarafından basına şu telefon numarası verildi: (0531) 476 2516.

Sağcılara Karşı Braunschweig Birliği isimli dernek, Müslüman bayana saldırıyı sert bir dille kınayarak, saldırının Pegida ve taraftarları tarafından halk arasında yayılan kin ve peşin hükümlerin bir sonucu olduğunu belirtti. Birlik, Braunschweig'da İslamofobiye ve mültecilere karşı kışkırtıcılığa yer verilmeyeceğini kaydetti.

(Dünya Bülteni)