Almanya'da IŞİD'le ilgili 200'den fazla soruşturma

Almanya'da IŞİD'le ilgili 200'den fazla soruşturma

Almanya'da IŞİD'le ilgili 200'den fazla soruşturma

Almanya'da IŞİD savaşçısı olduğu ya da örgüte destek verdiği zannıyla hakkında inceleme başlatılanların sayısının 200'ü geçtiği bildirildi. Federal Adalet Bakanı Heiko Maas, haftalık dergi Spiegel'in internet sitesine verdiği demeçte, IŞİD soruşturmalarının sayısının Eylül'de 140 iken, şimdi bu sayının 200'ü geçtiğini söyledi.
Maas, ceza kanununun sağladığı tüm imkanların kullanılarak IŞİD'e karşı mücadelenin devam edeceğini ve Almanya'daki şiddet eylemlerine karşı da hiçbir hoşgörü gösterilmeyeceğini belirtti. Ancak Maas, terörle mücadelenin politik bir aksiyonizme dönüşmemesi gerektiği konusunda da uyardı.
Alman Adalet Bakanı, IŞİD'in Alman hukuk devletini ve demokrasisini sarsmak istediğini, bu yüzden aklı selimle ve orantılı hareket ederek karşı koymak gerektiğini savundu. Maas, hukuk devletinin gerçek değerini tehdit altında ortaya koyduğunu belirtti. IŞİD terörüne verilecek cevapta, hukuk temellerinin kalıcı olarak zarara uğratılmaması gerektiğini kaydetti. Alman Adalet Bakanı Maas, bu sözleriyle geçtiğimiz, hafta IŞİD zanlılarının pasaportlarının ellerinden alınması, kimliklerine işaret konulması ya da kimlikleri alınarak yerine geçici bir kağıt verilmesi yönündeki Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere ve partisi Hristiyan Demokrat Parti CDU'dan gelen tekliflere tepki gösterdi.