Almanya'da Faşistlerden İslam Karşıtı Yürüyüş

Almanya'da Faşistlerden İslam Karşıtı Yürüyüş

İslam karşıtı söylem ve eylemleriyle sık sık gündeme gelen Almanya'da İslam karşıtı gösterisi düzenlendi.

Batı'nın İslamileşmesine Karşı Yurtsever Avrupalılar" kısa adıyla PEGİDA'nın öncülüğünde düzenlenen gösteriye katılan protestocular, ırkçı sloganlar attı. Aynı gün, PEGİDA'nın İslam karşıtı gösterisini protesto eden 10 bin kişinin katıldığı büyük bir karşıt eylem düzenlendi.

Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletinin başkenti Dresden'de dün öğleden sonra yapılan İslam karşıtı gösteriye yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı bildirildi. Irkçı ve İslam düşmanı gösteriye karşı düzenlenen protestoya ise yaklaşık 9 bin kişi katıldı.

Gösteri, Almanya tarihinde düzenlenen en büyük protesto olarak tarihe geçerken, aynı kentte İslam karşıtı gösteriyi protesto eden karşıt bir gösteri de düzenlendi. 

Aynı kentte düzenlenen karşıt gösteriye de binlerce kişi katıldı. Sadece Müslümanların değil Almanların da katıldığı gösteride, 'Biz halkız', 'Nazisiz bir Dresden' şeklindeki pankartlar dikkat çekti. 

Almanya, ırkçı ve faşist söylemlerinde en kötü günlerini yaşıyor. Başbakan Angela Merkel ise, sağduyu çağrısı yaparak Almanya'nın bir bütün olduğunu savundu. Merkel, Almanya'da bir süredir artan İslam karşıtlığı ile öne çıkan Pegida adlı oluşumun düzenlendiği gösterilerle ilgili olarak, ülkede gösteri düzenleme özgürlüğünün bulunduğuna dikkati çekerek, ''Ancak başka ülkelerden bize gelen insanlara nefret ve hakarete burada yer yok. O nedenle herkes bu işi başlatanlara karşı dikkatli olsun'' dedi. 

Haksöz HABER