Almanya'da Camiye Saldırı Planlayan Örgüte Operasyon

Almanya'da Camiye Saldırı Planlayan Örgüte Operasyon

Almanya'da aşırı sağcı örgüte ülke çapında operasyon düzenlendi, cami ve mülteci yurtlarına saldırı planladığı belirtilen 4 kişi gözaltına alındı.

Almanya'da Federal Başsavcılık, ''Oldschool Society'' adlı aşırı sağcı "terör örgütü"ne yönelik ülke çapında operasyon düzenlendiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, operasyonlarda biri kadın dört şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Açıklamaya göre, Kuzey Ren Vestfalya, Bavyera, Rheiland Pfalz, Saksonya ve Mecklenburg Vorpommern eyaletlerindeki operasyonlarda örgüte ait olduğu iddia edilen hücre evlerinde aramalar yapıldı ve delil niteliği taşıyan bazı malzemelere el koyuldu. Aramalarda ayrıca yüklü miktarda patlayıcı madde ele geçirildiği de kaydedildi.

Başsavcılık, örgüt üyelerinin camilerle mülteci yurtlarına saldırı planladığını, ancak bu saldırıların tam olarak ne zaman ve nasıl yapılacağı konusundaki araştırmanın sürdüğünü belirtti.

Gözaltına alınan ve isimleri Andreas H., Markus W., Denise Vanessa G., ve Olaf O. olarak açıklanan dört Alman vatandaşının örgüte üye olmakla suçlandığı bildirildi. 2014 yılının kasım ayında kurulduğu kaydedilen örgütte Andreas H.ve Markus W.'nin elebaşı oldukları ifade edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin bugün ve yarın hakim karşısına çıkarılmaları bekleniyor.

Başsavcılık, operasyonda 250 polisin görev yaptığını açıkladı.

AA