Almanya'da başörtünün zaferi

Almanya'da başörtünün zaferi

Almanya’nın Münih şehrinde şimdiye kadar en az üç göçmen kadına saldıran 68 yaşındaki Sylvia M. D.’ye bir yıl hapis cezası verildi.

Münih Sulh Mahkemesinde görülen duruşmada D. hakkında üç kadını dövdüğü, hakaret ettiği, halkı (İslâma karşı) isyana teşvik ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi.

Almanya’nın Münih şehrinde şimdiye kadar en az üç göçmen kadına saldıran 68 yaşındaki Sylvia M. D.’ye bir yıl hapis cezası verildi. Münih Sulh Mahkemesi’nde görülen duruşmada D. hakkında üç kadını dövdüğü, hakaret ettiği, halkı (İslâm’a karşı) isyana teşvik ettiği gerekçesiyle hapis cezası verildi. 2012 yılında Münih’te bir otobüs durağında bekleyen 22 yaşındaki Nisa Savaşlı’ya saldırdığı ve yaraladığı için de D.’ye bin 500 Euro acı parası cezası verildi.

Saldırıyı anlatan Savaşlı, bir durakta otururken D.’nin yanına geldiğini ve neden başörtüsü taşıdığını sorduğunu, yabancıları Almanya’da istemediğini ve ülkeyi terk etmesini istediğini aktardı. Kendisinden susmasını, aksi halde polisi arayacağını söyleyen Savaşlı, bunun üzerine D.’nin defalarca kendisine vurmaya başladığını ve küfürler savurduğunu söyledi.

Araya bir yolcunun girmesiyle kendini kurtardığını ve polisi aradığını kaydeden Savaşlı, bunun ardından D.’nin otobüsten inip kaçmaya başladığını ve kendisine yardımcı olan yolcu ile kaçmaması için polis gelene kadar onu takip ettiklerini belirtti. Mahkemede geçen ayki ilk duruşmada D., Savaşlı’dan özür dilemiş, mağdur ise özrü asla kabul etmediğini açıklamıştı. 

MAHKEMEDE TESCİLLENDİ

D.’nin diğer mağdurlara da benzer şekilde saldırdığı belirtildi. D.’nin kurbanlarına başörtülü, Müslüman ve yabancı oldukları için saldırdığı mahkemede tescillendi. D. hakkında inceleme yapan bir uzman psikolog, D.’nin alkol kullanımıyla birlikte kişilik bozukluğunun da etkisiyle yabancı düşmanlığı yaptığı sonucuna vardı. 1985 ila 1992 yılları arasında bir Türkle evli kalan 68 yaşındaki D. hakkında savcılık hapis ve para cezası talep etti. Savcılık, mağdur tarafı ve hâkim, saldırganın dilediği özrün inandırıcı olmadığında birleşti. Kararına gerekçe gösteren hâkim, D.’nin mağdurlara hiçbir sebep yokken defalarca saldırdığını ve davranışlarını düzeltmek için yeterli çaba göstermediğini söyledi.

Mağdur Savaşlı, karardan memnun olduğunu söyledi ve ayrımcılığa uğrayan vatandaşlara haklarını aramaları çağrısında bulundu. Kararın temyize götürülmesi ise imkân dahilinde. 

Kaynak: YENİ ASYA