Almanya'da 16 milyon kimlik çalındı

Almanya'da 16 milyon kimlik çalındı

16 milyon internet kullanıcısının kimlik bilgilerinin çalındığı açıklandı. Yani ülke nüfusunun beşte birinin şifreleri ve diğer bazı bilgileri ele geçirildi...

Almanya Federal Güvenlik Bürosu, 16 milyon internet kullanıcısının kimlik bilgilerinin çalındığını açıkladı. Bu, ülke nüfusunun beşte birinin şifrelerinin ve kendileri hakkındaki diğer bazı bilgilerin ele geçirildiği anlamına geliyor.

BBC'nin haberine göre, hırsızlar kullandıkları bir yazılım marifetiyle elektronik posta adresleri ve hesap şifrelerini ele geçirdi. Federal Güvenlik Bürosu, internet hırsızlarının milyonlarca kişinin bilgisayarına "botnet" olarak bilinen virüs programlarını yerleştirmeyi başardığını belirtti. Bu programlar aracılığıyla hırsızlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, elektonik posta şifrelerini ele geçirebiliyor ve ardından bu bilgileri sahtecilik için kullanabiliyorlar.

Elektronik posta adresleri ve şifreleri, örneğin, internet üzerinde alışveriş yapılırken kullanılıyor. Federal Güvenlik Bürosu, bu internet hırsızlığı olayına maruz kaldığından şüphelenen kişilerin bilgilerinin güvende olup olmadıklarını kontrol edebilmeleri amacıyla bir internet sitesini yayına geçirdi. Kurum, olayın faillerini tespit etme konusunda hangi aşamada olunduğu konusunda ise bir açıklamada bulunmadı.