Almanya, Libya'ya Asker Gönderebilir

Almanya, Libya'ya Asker Gönderebilir

Alman Savunma Bakanı Von der Leyen, Federal Ordunun gerekirse Libya'ya asker gönderebileceğini bildirdi.

Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, basına verdiği demeçte, Afrika'daki 'terör ekseni'ne karşı uyararak, IŞİD'in Orta Afrika'daki Boko Haram'la bağlantı kurmaya çalıştığını söyledi. IŞİD'in bunu başarması halinde bir 'terör ekseni' oluşacağını ve bunun Afrika'nın bir kısmını istikrarsızlığa sürükleyeceğini, sonuçta yeni bir mülteci akınına neden olacağını ve buna izin vermemeleri gerektiğini belirtti.
Afrika'daki bu tehlikeli gelişmeyi önlemek için Libya'da istikrarın sağlanması gerektiğini ifade eden Von der Leyen, Alman Federal Ordusunun bölgede görev yapabileceğini kaydetti. 'Bild' gazetesine konuşan Von der Leyen, Libya'da işlevini yerine getiren bir hükümet kurulmasının elzem olduğunu, bu hükümetin hukuku ve düzeni uygulayabilmesi için hızlı bir şekilde yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.
Von der Leyen daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Libya birlik hükümetinin Uluslar arası camiadan 'rica' etmesi halinde Federal Ordunun bölgede görev yapmaya hazır olduğunu belirtmişti. Haftalık 'Spiegel' dergisi bu ayın başında, Alman askerlerinin İtalyan askerleriyle birlikte Tunus'ta Libyalı askerleri eğittiğini duyurdu.