Almanya endişeli: IŞİD S. Arabistan'a saldırabilir

Almanya endişeli: IŞİD S. Arabistan'a saldırabilir

Alman Dışişleri Bakanı Steinmeier, IŞİD'in daha fazla ülkeye saldırabileceğini, bunlar arasında Suudi Arabistan'ın da olabileceğini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Irak ve Suriye'de ilerleyen IŞİD'in bununla yetinmeyeceğini ve daha başka ülkelere de saldıracağını öne sürdü. Steinmeier, IŞİD'in Irak sınırlarının ötesinde bazı ideolojik talebleri olduğundan, aralarında Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkelerin de bulunduğu başka ülkelere de girmek istediğini belirtti. Gözlemcilerin tahminlerine göre IŞİD, onbinlerce kişiyi silah altına aldı ve Suriye ile Irak'ta çok büyük bir bölgeye hakim oldu.

Almanya, IŞİD'e karşı savaşan Kuzey Irak'taki Peşmergeleri desteklemek için, bugünden itibaren bölgeye silah ve askeri malzeme göndermeye başlıyor. Alman Federal Ordusunun depolarından Peşmergelere 'Milan' model tanksavar roket sistemleri, makinalı tüfekler, el bombaları, çelik yelekler, miğferler, gece görme dürbünleri ve büyük miktarda mühimmat gönderilecek.

ABD de IŞİD'in tehditlerinden dolayı Irak'taki asker sayısını artıracağını bildirdi. Irak'taki mevcut Amerikan askerlerine ilaveten 400 asker daha gönderilecek. Bunlardan 350'sinin Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğini koruyacağı belirtildi.