Almanya Dresden'de Pegidacıların sayısı 2 bine düştü

Almanya Dresden'de Pegidacıların sayısı 2 bine düştü

Almanya'nın Dresden şehrinde dün yapılan İslam karşıtı gösteriye 2 bin kişi katıldı, başkanlık görevinden ayrılan Bachmann da gelerek bir konuşma yaptı.

Almanya'nın Saksonya Eyaleti başkenti Dresden'de ırkçı ve İslam düşmanı Pegida hareketinin yönetici kadrosu dağıldıktan sonra, gösterilere katılanların sayısı da büyük oranda azaldı. Dün akşam Dresden'de yapılan gösteriye, polisin verdiği bilgiye göre yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Göstericiler 'Kadın Kilisesi' önünde biraraya geldiler.
Kilise tarafından ışıklar söndürülerek Pegida gösterisi protesto edildi. Yakındaki 'Postplatz' isimli meydanda da Pegida'yı protesto etmek için yaklaşık 400 kişi toplandı.
Pegida hareketinin kurucularından Lutz Bachmann, facebook'taki Hitler benzetmesi resmi ve yabancı düşmanlığı içeren mesajlarından dolayı dernek başkanlığı görevinden istifa etmişti. Ancak Bachmann son yapılan gösteriye katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında Bachmann, mülteciler hakkında söylediklerini savunarak, bu sözleri meyhanelerde herkesin söylediğini belirtti.
Leipzig'de Pegida gösterisi yasaklanmış olmasına rağmen 20-30 kadar kişi toplandı. 'Leipziger Volkszeitung' isimli mahalli gazetenin haberine göre önce 100 kadar kişi geldi, daha sonra katılımcı sayısı 50'ye düştü. Leipzig Belediye Başkanı Burkhard Jung, Cumartesi günü polis yetersizliğini gerekçe göstererek 'Legida' isimli gösteriyi yasaklamıştı.

DÜNYA BÜLTENİ