Almanların çoğu: Gazze'ye karışmayalım

Almanların çoğu: Gazze'ye karışmayalım

Alman halkının çoğu Gazze konusuna Almanya'nın müdahil olmasını istemiyor, Ukrayna krizi için ise Rusya'ya daha sert yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Alman halkının çoğu Gazze konusuna Almanya'nın müdahil olmasını istemiyor, Ukrayna krizi için ise Rusya'ya daha sert yaptırım

Araştırma kurumu 'Infratest Dimap'ın Almanya'nın, Gazze'ye İsrail saldırıları konusunda nasıl bir tutum ortaya koyması gerektiği sorusuna Almanların çoğu 'karışmasın' cevabını verdi. Birinci televizyon kanalı ARD'nin 'Tagesthemen' ve 'Welt' isimli haber programları için yapılan ankette, kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 69'u, Almanya'nın İsrail ile Filistin arasındaki Gazze gerginliğine müdahil olmaması gerektiğini belirtti.

Ankete katılanlardan yüzde 10'u Federal hükümetin daha çok Filistinliler için gayret göstermesi gerektiğini savunurken, yüzde 6'sı İsrail yanlısı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Yüzde 64'ü Gazze'deki sorundan her iki tarafın da sorumlu olduğunu düşünüyor. Kesinlikle İsrail'in suçlu olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 15 olarak belirlendi. Filistinlilerin suçlu olduğunu düşünenler ise yüzde 14.

UKRAYNA KRİZİNDE RUSYA SUÇLU GÖRÜLÜYOR

Kendisine soru yöneltilenlerden yüzde 80'i, Ukrayna krizinde tüm sorumluluğu Rusya'nın taşıdığını düşünüyor. Alman Federal hükümetinin takip ettiği Ukrayna politikası da yine Alman halkının çoğunluğu tarafından destekleniyor. AB'nin aldığı yaptırım kararları, kendisine soru yöneltilenlerin yüzde 70'i tarafından yerinde bulunurken, yüzde 62'si AB'nin Rusya'ya karşı daha sert ve daha kararlı davranması gerektiğini savunuyor.

Almanların yüzde 49'u, sonuçları ekonomiyi olumsuz etkilese de Rusya'ya karşı daha sert yaptırım kararları alınmasını istiyor. Yüzde 46'sı yaptırımların sertleştirilmesine karşı çıkıyor.

Rusya'nın batı tarafından tehdit edildiğini düşünenlerin oranı yüzde 40 olarak belirlendi. Yüzde 58'i ise Rusya'nın Ukrayna tutumunu kabul etmeyerek batının tehdidi altında olduğuna inanmıyor. Rusya'nın uzun vadede Avrupa'nın partneri olmaktan çıkabileceğini düşünenlerin oranı ise yüzde 36 olarak belirlendi.

 

lar uygulanmasını istiyor.