Almanlardan Skandal Gülen Açıklaması

Almanlardan Skandal Gülen Açıklaması

Der Spiegel'e konuşan Kahl, 15 temmuz darbe girişiminin, Türkiye'de kamu çalışanlarını ihraç edip muhalifleri hapsettiği ‘temizlik dalgası' için ‘bir bahane' olarak kullanıldığını ifade ederek "Darbe başarılı olsaydı da şu anda gördüklerimizi görecektik..

Der Spiegel'e konuşan Kahl, 15 temmuz darbe girişiminin, Türkiye'de kamu çalışanlarını ihraç edip muhalifleri hapsettiği ‘temizlik dalgası' için ‘bir bahane' olarak kullanıldığını ifade ederek "Darbe başarılı olsaydı da şu anda gördüklerimizi görecektik — belki aynı derinlikte ve radikallikte değil" dedi.

Mahkeme
© AA/
1300 sayfalık FETÖ iddianamesi: Darbe talimatını Gülen verdi
Darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen'in bulunduğuna dair bir kanıt görmediklerini de kaydeden Kahl, "Türkiye, çeşitli açılardan bizi buna ikna etmeye çalıştı, anca henüz bunu başarabildiği söylenemez" dedi.
BND şefi ayrıca, FETÖ'nün Türkiye'de iddia edildiği gibi radikal İslamcı ve hatta terörist bir örgüt olarak değerlendirilemeyeceğini belirterek, örgütü ‘dini ve seküler eğitim için çalışan sivil bir cemaat' olarak nitelendirdi.

Der Spiegel haberinde, Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanmasıyla başlayan ve referandum mitinglerine izin verilmemesiyle derinleşen Almanya ile Türkiye arasındaki krize dikkat çekilirken, Kahl'ın sözlerinin dış politikada ‘bomba etkisi' yaratacağı kaydedildi.