Alman Polisi Yine Cami Bastı

Alman Polisi Yine Cami Bastı

Almanya'nın Stuttgart şehrinde bir camiye polis baskını yapılarak arandı, ayrıca IŞİD'i desteklediği öne sürülen bazı cami derneği üyelerinin de evleri arandı.

Almanya'nın güneyindeki Stuttgart şehrinde 'Sahabe Mescidi' isimli bir camiye polis tarafından baskın yapılarak arandı. Baden-Württemberg Eyaleti İçişleri Bakanı Reinhold Gall, İslami Eğitim ve Kültür Merkezi isimli cami derneğinin kapatılmasını gerektiren somut zan bulunduğunu söyledi.

Bakanın verdiği bilgiye göre cami cemaati Selefi grup olarak biliniyor ve dernek üyelerinin IŞİD'e yardım ettikleri sanılıyor. Eyalet İçişleri Bakanlığından, derneğin kapatılması için yeterli delil bulunup bulunmadığı açıklanmadı.

Polis, caminin yanısıra dernek üyelerinden 6 kişinin evinde de aramalar yaptı. Eyalet İçişleri Bakanı Gall, Baden-Württemberg Eyaletindeki tüm 'İslamcı'ların bu camide buluştuklarını öne sürerek, 2013 yılında bunlardan 6'sının Suriye gittiğini belirtti. Gidenlerden üçünün orada hayatını kaybettiği tahmin ediliyor.

Diğer taraftan Almanya'nın Sachsen-Anhalt Eyaletinde de IŞİD'e katılmak üzere Suriye'ye gitmek istediği sanılan 15 yaşındaki bir genç kızın arandığı bildirildi. Eyalet Kriminel Dairesi sözcüsü, şimdiye kadar yaptıkları araştırmaya göre Mart ayı başında bu genç kızın, Thüringen Eyaletinden 18 yaşındaki başka bir genç kızla birlikte Türkiye'ye uçtuğunu belirtti. Kriminel Dairesi bu iki kızın internette tanıştıklarını ve geri getirilmek üzere arandıklarını bildirdi.