Alman Polisi Camiyi Köpeklerle Aradı

Alman Polisi Camiyi Köpeklerle Aradı

Berlin'deki Zeytuna Camiinde polis tarafından yapılan köpekli aramaya, Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından tepki gösterildi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de polis Perşembe günü Zeytuna Camiine köpekleri sokarak bomba aradı. Kısa bir sürede hiçbir ipucu olmadığı halde böyle bir arama yapıldığı ortaya çıktı. Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD tarafından yapılan açıklamada, köpeklerle camiye girilmesine tepki gösterildi.

ZMD internet sitesi 'islam.de'de yayınlanan açıklamada, Zeytuna Camii ZMD üyesi olmasa da 26 Kasım'da polisin mescide köpekleri sokarak orantısız bir tutum ortaya koymasının protesto edildiği bildirildi.

ZMD Genel Başkanı Ayman Mazyek, polise çağrıda bulunarak, terörle mücadele adına gelecekte bu tür orantısız uygulamalardan derhal vazgeçmesini taleb etti. Mazyek, ZMD'nin gelecekte de terörle mücadelede güvenlik kurumlarına tam destek vermeye devam edeceğini, teröristlerin hiçkimseye karşı tolerans göstermediklerini, özellikle Müslümanlara karşı hiç hoşgörülü olmadıklarını ifade etti.

Yıllardan beri uyum konusunda örnek bir çalışma ortaya koyan böyle bir camiye köpeklerin sokulmasının terörle mücadeleyle bir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Mazyek, politik çevreleri, güvenlik kurumlarını ve medyayı uyararak, Müslümanlara karşı genel zan gütmekten kaçınmaları gerektiğini belirtti.