Alman medyası son operasyonunu böyle gördü

Alman medyası son operasyonunu böyle gördü

Alman basınında,zaman ve stv grubuna yapılan operasyon 'Erdoğan rakiplerini bertaraf ediyor' şeklinde yorumlandı.

Alman medyasında geniş bir şekilde yer verilen Türkiye'deki operasyon, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rakiplerine karşı yapılmış bir hareket olarak değerlendirildi ve gazetecilerin tutuklanması öne çıkarılarak duyuruldu.

Alman haber kanalı n-tv'nin internet sitesinde verilen haberde, farklı düşünenlere karşı yapılmış bir 'cadı avı' olarak adlandırılan operasyonda Fethullah Gülen cemaatinin gazetesi 'Zaman'ın da polis tarafından arandığı bildirildi. Türk haber kanalı NTV'nin kaynak verildiği haberde 32 kişinin gözaltına alındığı ve operasyonun 13 şehirde gerçekleştirildiği kaydedildi.

Haftalık dergi 'Spiegel'in haberinde de ülke çapında Gülen bağlılarına karşı operasyon yapıldığı bildirilirken Erdoğan ve Gülen'in birbirlerine rakip oldukları vurgulandı. Anadolu Ajansı'nın kaynak gösterildiği haberde, Gülen cemaatinin televizyon kanalının da arandığı belirtildi.

Spiegel'in haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gülen'in 'Hizmet hareketi'nin devlet kurumlarına sızarak hükümeti yıkmak istediğini iddia ettiği aktarıldı. Bir yıl önce Erdoğan'a karşı yapılan yolsuzluk operasyonlarının da aynı amaçla yapıldığı iddiasının bulunduğu ifade edildi.

Haftalık 'Stern' dergisinin haberinde ise Türkiye'de yapılan operasyonlara AB ve ABD'nin tepkileri duyurularak eleştirildiği belirtildi. Türk CNN'in kaynak verildiği haberde 32 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı ve 24 zanlının da gözaltına alındığı bildirildi. Bunlar arasında Zaman gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın da bulunduğu kaydedildi.

DÜNYA.B