Alman Gazeteciden Yeni Darbe İddiası

Alman Gazeteciden Yeni Darbe İddiası

Türkiye’ye yakınlığıyla bilinen Alman gazeteci Martin Lejeune, Almanya'nın gelecekteki bir darbe için hazırlık yaptığını iddia etti.

Türkiye’nin hızla büyüyen ülke olmasından Batı güçleri rahatsız. Alman gazeteci Martin Lejeune, Almanya’nın 17-25 Aralık’tan itibaren nasıl Türkiye’yi hedef tahtasına koyduğu ve Büyükada’da gerçekleşen ikinci Gezi kalkışmasının altında yatan nedenleriyle beraber Türkiye düşmanı firari Can Dündar’ı Almanya’da kimlerin koruduğunu gün yüzüne çıkardı. Almanya terör örgütlerinin üssü haline gelmesi ve Merkel yönetiminin bu durum karşısında sessiz kalması Türkiye üzerinde oynanan oyunların sadece bir parçası olduğunu ifade eden Lejeune. Merkel’in Türkiye’yi bitirme pahasına Alman halkını bile gözden çıkardığına da değindi.

ALMANYA GELECEKTEKİ DARBE İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

Star gazetesine konuşan  Lejeune Almanya'nın darbe girişimindeki rolüne ilişkin şunları söyledi;

"Bazı güçler Türkiye ile ilgili konularda Almanya’yı kullanıyor. Almanya ve Alman Vakıfları üzerinden Gezi olayları kışkırtması gerçekleştirildi. 17-25 Aralık ve Gezi olaylarında başarı sağlanamadıktan sonra 15 Temmuz 2016 darbesi ile Erdoğan’ın öldürülüp milletin gücünü parçalama planlarını devreye soktular. Fakat bu girişim de başarısız oldu. Almanya, Amerika’nın ve NATO’nun bu faillerini kendi topraklarında siyasi sığınmacı olarak gösterip bunun kara bir propaganda yaparak, darbecilere sığınma hakkı veriyor, onları besliyor ve gelecek için hazırlıyor."

KAYNAKSTAR