Alman Elçiliği ve Lisesi'ne 'Güvenlik' Tatili

Alman Elçiliği ve Lisesi'ne 'Güvenlik' Tatili

Almanya Dışişleri Bakanlığı, saldırı uyarısının ardından Büyükelçilik, İstanbul Başkonsolosluğu ve Alman Lisesi'nin tedbir amaçlı kapatıldığını açıkladı

Alman Dışişleri Bakanlığı, saldırı ihbarının ardından Ankara'daki büyükelçilik ve İstanbul Başkonsolosluğu'nun tedbir amaçlı kapatıldığını açıkladı. Taksim'de bulunan Özel Alman Lisesi de, güvenlik gerekçesiyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.
İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Özel Alman Lisesi bugün güvenlik sebebiyle tatil edildi. Almanya'nın İstanbul Konsolosluğu ve Ankara'daki Büyükelçiliği de saldırı tehdidi nedeniyle kapatıldı. Beyoğlu'ndaki Özel Alman Lisesi de güvenlik gerekçesiyle bugün tatil edildi. 
"CİDDİ BİR UYARI NEDENİYLE..."
Beyoğlu'ndaki başkonsolosluğun girişine sabah saatlerinde bugün kapalı olunduğuna dair yazı asıldı. Birkaç saat sonra ise o yazıya ek olarak başkonsolosluğun neden kapalı olduğunu içeren bir yazı daha asıldı. O yazıda, "Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosluğu ciddi bir uyarı sebebiyle tedbir amacıyla kapalıdır" denildi.
Konsolosluk önündeki polis önlemleri de dikkat çekti. Her zaman ki tedbirlere ek olarak zırhlı bir polis aracıda başkonsolosluk önünde bekletiliyor.

Alman Lisesi tatil edildi
Alman Lisesi yönetiminden yapılan duyuruda, 17 Mart 2016 tarihinde okulda ders yapılmayacağı belirtilerek, şöyle denildi:
"Değerli Velilerimiz ve Çalışanlarımız,Federal Almanya Başkonsolosluğu'nun uyarısı üzerine Özel Alman Lisesi güvenlik gerekçesi ile bugün bir gün süre ile tatil edilmiştir. Bu uyarı özellikle Federal Almanya Başkonsolosluğu için geçerli olduğundan bu bölgeye gidilmesinden imtina etmenizi rica ederiz. Konuyla ilgili güncel bilgileri okulumuzun web sitesi üzerinden saat 08.00 itibariyle takip edebilirsiniz. Bilgilerinizi rica ederiz."
İşte Alman Lisesi'nin internet sitesinde yayınlanan bilgi notu:
Alman Lisesi'nden velilere gönderilen mesajda, "Sayın velimiz / değerli öğrencimiz, güvenlik gerekçeleriyle bugün (17/03/2016) okulumuz kapalı olacaktır" denildi.
Alman Konsolosluğu'nun da bugün kapalı olduğu konuşuluyor. Alman Lisesi yöneticileri de okulu kapalı olduğunu doğruladı.