Alman Basınının'dan Şiddet Suçlaması

Alman Basınının'dan Şiddet Suçlaması

Alman basını dün İstanbul Vezneciler’de düzenlenen bombalı saldırıya sayfalarında yer verdi. Kölner Stadt Anzeiger gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti hükümetinin Kürt sorununa bakışını ve Suriye politikalarını eleştirerek, ‘Şiddet eken şiddet biç

Alman basını, İstanbul Vezneciler’deki terör saldırısına bugün geniş yer verdi.

Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, Kölner Stadt Anzeiger gazetesi, “Terör bu ülkede durup dururken ortaya çıkmıyor” derken, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara’daki hükümeti Kürtlerle barış sürecindeki sorumsuz eylemleri ve tehlikeli Suriye politikasıyla büyük oranda suçlular. İncil’de ‘Şiddet eken şiddet biçer’ diye bir ifade vardır. Kürt şehirlerini yakıp yıkanlar bunun sonuçlarına da katlanmak zorundadır” yorumunda bulundu.

Märkische Allgemeine gazetesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terörle mücadele konusunda açıklamalarına yer vererek, “Bir ülkenin birliği, devlet başkanlarının büyük sözler verdiği ihtişamlı konuşmalar ve tarihi olayların önemine ilişkin propaganda savaşıyla sağlanmaz. Türkiye teröre karşı birlik olmak istiyorsa şeffaflık hâkim olmalı ve ülkenin idarecisi bombalı saldırılardan siyasi çıkar sağlamaya çalışmamalı” ifadelerini kullandı.

Heilbronner Stimme ise PKK’yla barış umutlarının tükendiğine dikkat çeken yorumunda, “Dünya çapında terör saldırıları listelerinde Türkiye şu sıralar Irak, Suriye, Pakistan ya da Yemen’den daha sık göze çarpıyor. Bu durumdan terör örgütü IŞİD’in yanı sıra Kürt İşçi Partisi PKK da sorumlu. Türkiye’yle barış süreci sona erdi ve şiddet sarmalı öyle bir devinime ulaştı ki bu sarmaldan yakın zamanda bir çıkış yolu gözükmüyor” dedi.