Alman askerlerine İsrail'de tünel savaşı öğretilecek

Alman askerlerine İsrail'de tünel savaşı öğretilecek

İsrail'e gönderilecek 250 kadar Alman askeri sokak ve tünel savaşı eğitimi alacak.

Alman Federal Ordusu Teftiş bürosundan, Federal Savunma Bakanlığına gönderilen bir mektupta, 250 askerin İsrail'de sokak ve tünel çatışması için eğitileceği belirtildi. Federal Ordu sözcüsü bir haber ajansına verdiği demeçte, Alman basınında çıkan haberleri doğruladı. Mektupta, Alman askerlerinin İsrail'deki eğitim kamplarında eğitileceği, bu eğitimlerde tünel savaş tekniklerini de öğrenecekleri kaydedildi.

Teftiş bürosunun mektubunda, sözkonusu eğitimlerle İsrail askerleriyle karşılıklı olarak tecrübe alışverişi ve ortaklaşa tatbikatın amaçlandığı, böylece Alman askerlerinin yurtdışındaki asimetrik tehdit senaryolarına karşı hazırlıklı olmasının sağlanacağı bildirildi.

Federal Ordu sözcüsü, basına yansıyan eğitim planlarının İsrail'in güncel Gazze saldırılarıyla bir ilgisinin bulunmadığını, ortak eğitimlerin yıllar önce planlandığını söyledi. Sözcü, Alman Federal Ordusunun sadece İsrail ile değil, daha birçok yabancı ülke ordularıyla ortak eğitim çalışması yaptığını ifade etti.

İsrail, "3 yerleşimci" Yahudinin kaçırılarak öldürülmesini bahane ederek, Filistinlilere karşı geniş çaplı bir operasyon başlatmış, bu kişilerin öldürülmesinden Hamas'ı sorumlu tutmuştu. Daha sonra da Hamas'ın İsrail'e füze saldırısı yaptığını iddia ederek 4 hafta önce Gazze'ye yoğun bir saldırı başlattı. Bu saldırılarda İsrail, sivil hedeflerin dışında, Gazze'deki Filistinliler için hayati önem taşıyan tünelleri hedef aldı.