Alman Askerlerden Suriye Kararına Tepki

Alman Askerlerden Suriye Kararına Tepki

Alman askerleri temsil eden Federal Ordu Birliği, Federal Parlamentoda alınan Suriye görevi kararına tepki olarak, 10 bin askere daha ihtiyaç bulunduğunu bildirdi.

Alman Federal Parlamentosunda Suriye'de IŞİD'le mücadeleye katılma görevine evet oyu çıkmasından sonra Federal Ordu Birliği tepki göstererek, asker sayısının yeterli olmadığını, 10 bin askere daha ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Birlik Başkanı Andre Wüstner, güncel olarak 5 bin ile 10 bin arasında daha fazla askere ihtiyaç bulunduğunu, Ocak ayından itibaren askerlerin sağlıklarına zarar vermemek için haklı olarak tüm gün çalışmalarına izin vermeyen kanunun geçerli olacağını, bu yüzden zaten daha fazla asker gerektiğini söyledi.

'Passauer Neue Presse' isimli gazeteye demeç veren Wüstner, geçmişte asker sayısının azaltılmasında aşırı gidildiğini, 2011'de yapılan reformlarda, ne Ukrayna krizi, ne de IŞİD'le mücadelenin gözönüne alınmadığını belirtti.

Wüstner, ayrıca politik yetkililerin 2016'da mülteci krizinin üstesinden gelebilmek için 20 bin askerin gerekli olacağını da tahmin edemediklerini kaydetti. Askerler Birliği Başkanı, bütün bunlara ilaveten Afganistan görevinin uzatıldığını, kısa bir süre içinde Kuzey Afrika ve Mali'de de daha fazla görev yapacaklarını bildirdi. Halen Federal Orduda yaklaşık 180 bin asker bulunuyor.
MÜSLÜMANLAR DA KARARA TEPKİLİ
Almanya Müslümanlar Konseyi ZMD Başkanı Ayman Mazyek de, terörü durdurmak için en etkili önlemin bölgeye yapılan silah sevkiyatını durdurmak olduğunu söyleyerek Federal Parlamento tarafından alınan Suriye görevine tepki gösterdi.

'Neue Osnabrücker Zeitung' isimli gazeteye demeç veren Mazyek, ayrıca bölgedeki güçlerin görüşme masasına oturmaya zorlanması gerektiğini, güçlü bir barış ve anlaşma planı ile yaşama umudu verilerek, savaş sefaletinin sona erdirilmesi gerektiğini savundu. Mazyek, böylece tüm dünyada diktatörlük ve terörün kökünün kurutulabileceğini belirtti.

ZMD Başkanı Mazyek, Irak Savaşına dikkat çekerek IŞID ve El-Kaidenin, takip edilen yanlış savaş politikalarının bir sonucu olduğunu, bunun Müslümanlar arasında aşırı ve sapık oluşumların nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Mazyek, 'Savaş ektik, terör ve mülteci hasılatı yapıyoruz.' dedi.