"Allahu Ekber Diye Bağıranı Vuracağız"

"Allahu Ekber Diye Bağıranı Vuracağız"

İtalya'nın turistik bölgelerinden Venedik şehri valisi, ‘Allahu Ekber' diye bağıran herkesin vurulması için emir verdiğini belirtti...

İtalya'nın turistik bölgelerinden Venedik şehri valisi, ‘Allahu Ekber' diye bağıran herkesin vurulması için emir verdiğini belirtti. Bu açıklamanın ardından 'Allahu Ekber' diye bağırarak 'şaka yapan' Floransa Valisi ise, gelen tepkilerin ardından özür diledi.

İtalyan vali, "Allah'ın yanına gitmek istediklerini söylediler. Bu yüzden onları köprüden fırlatmadan, doğrudan Allah'a göndereceğiz. Onları vuracağız" diye konuştu.

 

FLORANSA VALİSİ, ALLAHU EKBER DİYE BAĞIRDI

Toplantının bitiminde ise ‘şaka' yapmak isteyen Floransa Valisi Dario Nardella, odaya ‘Allahu Ekber' diye bağırarak girdi.

Fakat kameralara yansıyan bu ‘espri' İtalyan medyasında yayılınca, özellikle İspanya'daki terör saldırılarının ardından eleştiri topladı.

Nardella ise Facebook sayfasından bir özür yayınlayarak, "Videoda görülen ve internette yayınlanan görüntülerdeki yorumlardan ötürü üzgünüm. Kimseyi üzmek istememiştim, özellikle Müslüman toplumunu. Onların dinleri hakkında şaka yapma veya son günlerde yaşanan trajik olayları anımsatma gibi bir niyetim yoktu " diye yazdı.

sputnik