Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ali Sağîr Hoca'mızın ardından

Evet, bu dünyadan bir Ali Sağīr hoca geldi geçti. Makamı cennet olsun, Rabbim merhametiyle karşılasın ve aynı şekilde muamele buyursun.

1979 yılından beri tanışırdık. Keşke temin edilebilse de o dönemdeki Avrupa konuşmalarını gençlerimiz dinleyebilseler. Hitabet konusunda kendisinden alacakları çok şey vardır.

Türkiye'ye döndükten sonra seksenli ve doksanlı yıllarda birlikte çalışmalar yaptık.

Akıl erdiremediğimiz bir çalışma temposu, havsalamızın almadığı bir hızı vardı.

Konya'daki ders halkalarının sayısı matematiğinizi zorlayacak kadar çoktu.

Yüzlerce ders halkasında binlerce insana Kur'an'ı anlatıyordu. Fırsatını bulduğunda Konya dışına, bazen ülke dışına da çıkardı.

Ali Hoca'nın en büyük özelliği; ders verdiği insanları asla kendisine çağırmıyordu, Ali Hocacılar yoktu.

Bitmez tükenmez bir enerjiye sahipti. Boş bir saatini bulamazdınız fakat buna rağmen görüşmek isteyenleri asla geri çevirmez, bir boşluk bulurdu.

Konya'ya her vardığımda mutlaka ziyaret etmeye çalışır, görüş alış verişinde bulunur, tespit ve düşüncelerimizi testten geçirirdik.

Ali Sağîr hocamız çok güzel eserler bırakarak gitti bu dünyadan. En başta ders verdiği sayısız öğrencileri. Sonra Basairu'l Kur'an isimli yirmi ciltlik basiretlerle dolu tefsiri. Yine hadis sohbetlerini derlediği Basairu'l Hadis külliyatı. Ve bütün bunları canlı olarak veren internet siteleri.

İnsanımız Türkiye genelindeki İslami radyolardan onun sohbetlerini çokça dinlediler.

Kendine has orijinal tespitleri olmasına rağmen bazı hocaların yaptığı gibi ekran dalaşmalarına hiç tenezzül etmedi, ölü gündemlerle Müslüman gençleri kuru kavgaların içine çekmedi. Gençliği harcamadı, gençliği asla kullanmadı.

Aslında Ali Sağîr hocamızdan gençlerden ziyade, gençlere hitap eden, gençleri harcayıp tüketen, gençleri sağa sola savuran ekran gülü(!) hocalarımız dersler almalıdır.

Müslümanların başı sağ olsun, özellikle Konya'nın başı sağ olsun, Konya'daki hocalarımızın, son yıllarda hep yan yana görmeye alıştığımız Mehmet Bakırcı, Saffet Bakırcı hocalarımızın başları sağ olsun.

Rabbim Müslüman gençliği öksüz ve yetim bırakmasın.

doğruhaber

Bu yazı toplam 1133 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar