Ali Koç İslam Hakkında Konuştu

Ali Koç İslam Hakkında Konuştu

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç; ABD'nin başkenti Washington'da açılışı yapılan "Kur'an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden Hazineler"sergisinde İslamofobi hakkında açıklamalarda bulundu.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç; ABD'nin başkenti Washington'da açılışı yapılan "Kur'an-ı Kerim Sanatı: Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nden Hazineler"sergisinde İslamofobi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ali Koç İslamofobiyi yorumladı

İSLAM DÜNYASI HAKKINDA..

Batı'nın Ortadoğu'da neler olup bittiğini bilmediğini söyleyen Ali Koç, "İslam dünyası hakkında bilgisiz ve ön yargılılar. Dünyada yaşadığımız en büyük sıkıntı, değişimin çok hızla gerçekleşiyor olması. Eski dünya öldü, yeni doğmaya çalışıyor." diye konuştu.

Ali Koç İslamofobiyi yorumladı

Habertürk'ün haberine göre; İslam dünyasının kendisini yeterince anlatamadığına dikkat çeken Ali Koç, konuşmasına şöyle devam etti; "Burnumuzun dibindeki sorunlara Türkiye’nin kayıtsız kalamayacağını da göremiyorlar. Bu, Batı dünyasının büyük hatası. İslamofobi, Batı dünyasında artarak ilerliyor. İş, siyasetçilerin seçim kampanyasında söylemlerine kadar geldiyse hakikaten endişe verici bir durum. İslamofobiye katkı veren en büyük şey de ne yazık ki mülteci sorunu. Batı’da İslam dünyasına karşı bilgisizlik ve ön yargı var. Biz ise kendimizi anlatmada sıkıntı yaşıyoruz. Oysa kaos ortamının giderilmesinde Türkiye’nin önemli yeri olduğunu yaşayarak anlıyoruz. ABD ile de iletişim kopukluğu var. Türk dostu olan, Türk Amerikan ilişkilerine dünya açısından önem veren insanlar bu ilişkinin nereye gittiği konusunda şaşkınlık içinde olduklarını tez zamanda eski seviyeye getirilmesi gerektiğini söylüyorlar.”