Ali Hamaney Filistin Özgürlüğü İlahi Sünnettir

Ali Hamaney Filistin Özgürlüğü İlahi Sünnettir

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayının ilk günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasında Filistin'de yaşanan Siyonist katliama değindi.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, Ramazan ayının ilk günü dolayısıyla yapmış olduğu konuşmasında Filistin'de yaşanan Siyonist katliama değindi.


Ayetullah Hamaney, “Beyt’ul-Mukaddes Filistin’in başkentidir. İlahi muvaffakiyet sayesinde Filistin düşmanlardan kurtulacaktır. Bu hakikat ve sünnetullah karşısında Amerika ve uzantıları hiçbir halt işleyemezler”. ifadelerinde bulundu.


İran lideri Ayetullah Hamaney, “Bu birkaç gün içinde habis ve uyduruk siyonist rejimin onlarca Filistinliyi şehit ve binlercesini yaralayak işlediği cinayetleri gördünüz. Böyle bir ortamda bazıları, Amerika neden tutum almıyor diye yakınıyorlar, oysa Amerika ve Batılı devletlerin coğu bu cinayetlerin işlenmesine ortaktırlar” şeklinde konuştu.


İslam ümmeti ve Müslüman devletlerin bu cinayetlere karşı tutum almaları gerektiğini vurgulayan Ayetullah Hamaney, “Kuran bize, ‘din düşmanlarına karşı katı olun ve kendi aranızda şefkatli davranın’ diyor. Ama şimdi Kuran’dan uzak kalma nedeniyle Müslümanlar arasında ihtilafa ve küffar karşısında teslimiyete şahid oluyoruz” dedi.


İslam’a karşı düşmanlıkların tükenmeyeceğine dikkat çeken Ayetullah Hamaney, “Eğer İslam ümmeti Kuran’a yakınlaşırsa, Kuran’ın da buyurduğu gibi şüphesiz düşmana galip gelecektir, zira bu, ilahi bir vaattir” diye ekledi.


Kuran tilavetini ve Kur’ani mahfilleri bu ilahi kitabın üzerinde tefekkür ederek onu anlama ve amele yansıtmanın girişi olarak değerlendiren Ayetullah Hamaney, gençlere hitaben, “ Kuran’la ünsiyetinizi, aşinalığınızı günbegün artırın, çünkü Kuran’ı anlayıp onunla amel etmek sizleri kuvvetli, muktedir ve izzetli kılacaktır”. ifadelerinde bulundu.


Konuşmasının bitiminde, son günlerde şehit düşen Filistinli şüheda için Yüce Allah’tan mağfiret ve hak yolda mücadele edenler için ise daha fazla istikamet gösterme dileğinde bulunan Ayetullah Hamaney, “Değişmez sünnetullah karşısında Amerika ve işbirlikçilerinin yenilmeye, teslim olmaya mahküm olacaklarını” vurguladı.