Ali Cuma'dan Küstah Açıklamalar

Ali Cuma'dan Küstah Açıklamalar

Mısır müftüsü: İhvan cemaati Yahudi bir cemaattir ve eşkiyadır...

Mısır’ın eski müftülerinden olan Şeyh Ali Cuma’nın son günlerdeki açıklamaları Mısır gündeminde en çok konuşulan mevzuların başında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde ülke çapında silahlı eylemlerde bulunan bu cemaati hükümetin terörist ilan etmesinin ardından cemaat daha da saldırganlaşarak bombalı eylemlerini daha da tırmandırmaya başladı. Bu eylemlerin haram olduğunu ve eşkiyacı bir zihniyetle hareket eden bir guruba Müslüman denemeyeceğini ifade eden Şeyh Cuma, yeryüzünde fitne yaparak bozgunculuk yapanların cezasının Kuran’daki açık ayetle ölüm olduğunu açıkladı.

Müslüman Kardeşlere destek veren Mısır asıllı Katar’ın baş müftüsü Kardavi’yi de Alzheimer hastalığına yakalanmış ve ne dediğini bilmeyen birisi olduğunu belirten Cuma, Kardavi’nin bundan sonraki fetvalarının ve sözlerinin İslam alimleri tarafından kabul görmeyeceğini bildirdi.

Dün CNN televizyonuna yaptığı açıklamada da cemaatin Yahudi bir cemaat olduğunu, zira kendilerinin seçilmiş olduklarını söyleyen bir cemaatin ancak Yahudi zihniyetli olabileceğini ifade eden Cuma, Yahudilerin de kendilerini seçilmiş buldukları için diğer ırkları ve dinleri zorba bir yöntemle ortadan kaldırmak ya da kendisine zorla tabi yapmak ve köle kılmak için çalıştıklarını söyleyerek cemaatin bu tutumunu kınayarak onları Müslüman olarak görmediğini bir kez daha açıkladı.

Cemaat üyelerinin koyun gibi güdülen bir zihniyete sahip olduğunu belirten Cuma, baştaki yetkili kişilerin kendileri hariç diğer üyeleri “avam” olarak gördüklerini ve cemaate üye olmayanları ise gafil Müslümanlar olarak değerlendirerek hiçbir zaman ne kendi içlerinde ne de diğer Müslümanlarla tek bir vücut olamamış bölücü bir cemaat olduklarını ifade etti.

20 yaşındayken cemaat tarafından kendisine üye olması için teklifte bulunulduğunu söyleyen Cuma, 1938 yılına kadar silahlı olmayan bu cemaatin bu tarihten sonra çeteciliğe başladığını ve dini kullanan haydutlar oldukları için cemaate asla mensup olmayacağını kendilerine ilettiğini sözlerine ekledi.