Ali Babacan’dan MHP’ye Sert Eleştiriler

Ali Babacan’dan MHP’ye Sert Eleştiriler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik olarak eleştirilerde bulundu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yönelik olarak eleştirilerde bulundu.

Babacan, “İşinize geldiği zaman iktidarmış gibi davranıyorsunuz, işinize gelmediği zaman sanki hiç sorumluluğunuz yokmuş gibi mağdur şapkanızı takıp ekmeği asıyorsunuz” ifadelerini kullanarak, “Ülkenin içine düştüğü durumdan sonuna kadar siz de sorumlusunuz” dedi.

Babacan, partisinin 1. Olağan Kırşehir İl Kongresi’nde konuştu.

Sözlerine partisinin Genel Merkez üyeleriyle birlikte üç gün boyunca yaptığı değerlendirme toplantısının oldukça verimli geçtiğini vurgulayarak başlayan Babacan şunları söyledi:

‘Askıda ekmek’ kampanyasını başlatan ortak, ekonomi ne zaman kötü olsa hükûmet ortağı. Hatırlayın üçlü koalisyon döneminde yaşanan ve yakın tarihimizin en büyük ekonomik krizinde neler yaşanmıştı. Milli gelirin üçte biri kaybedilmiş, gecelik faizler %7500’leri görmüştü. Yıllık enflasyon %70’leri geçmişti. Yine becerememişlerdi de Dünya Bankası’ndan bir başkan yardımcısını ekonominin başına getirmişlerdi. Borcun faizini ödeyebilmek için dahi dış borca muhtaç duruma düşmüşlerdi.

MHP’ye tepki: Meydanın ortasında askıya ekmek asıyorlar

MHP lideri Devlet Bahçeli için, “Geçen gün grup toplantısında öfkeyle bize sataşıp partimizi ve beni kast ederek ‘siyasi fosil’ demiş. Bize ve bana dedi. “Siyasi fosil” diye… Neyse...” ifadelerini kullanan Babacan,” Türkiye’nin en yeni siyasi hareketine, sahiplerinin gençler olduğu bir partiye siyasi fosil denir mi hiç?” diye sordu.

Babacan şöyle devam etti:

İşinize geldiği zaman iktidarmış gibi davranıyorsunuz, “astığım astık, kestiğim kestik” diyorsunuz. İşinize gelmediği zaman sanki hiç sorumluluğunuz yokmuş gibi mağdur şapkanızı takıp ekmeği asıyorsunuz. Hem de meydanın ortasında askıya asıyorsunuz. Ülkenin içine düştüğü durumdan sonuna kadar siz de sorumlusunuz.

“Başımız dik”

“Ben ve arkadaşlarım boş aldığımız hazineyi dolu teslim ettik. Bizim hesabımız ortada, başımız dik” diyen Babacan, “Şu andaki hükûmet ne yaptı? Hazineyi tüketti, kasa boş. Ülke borç batağında. Doğmamış çocuklarımıza kadar borçlandırdılar memleketi. Soruyorum onlara; vicdanınız sızlamadan nasıl çarçur ediyorsunuz bu milletin kaynaklarını? Har vurup harman savururken hiç mi durup düşünmüyorsunuz? Hiç mi vicdanınız sızlamıyor?” diye konuştı.

“Tarımda ithalata bağımlı hale geldik”

Türkiye’de mazota, gübreye, ilaca, tohuma, zam üstüne zam yapıldığını bildiren Babacan, “Ama örneğin süt alım fiyatı bir yıldır sabit tutuluyor. Litresi 2 lira 30 kuruş. Dolar arttıkça girdi fiyatları artıyor. Hani dolara bakmıyorlardı. Ama çiftçimiz bakıyor. Tarım ve hayvancılığı değil geliştirmek, mevcudu dahi muhafaza edemiyorlar. İthalata bağımlı hale geldik. 2003 yılında tarımsal ürünlerin ithalat ve ihracatı neredeyse birbirine yakın iken, 2019 yılında 5,4 milyar dolar ihracata karşın, 9,4 milyar dolar ithalat yapıldı. Yani 4 milyar dolarlık mal, ürün dışarıdan satın alındı, açığımız oluştu” dedi.

“Hukuk değil, cezaevi inşa ediyorlar”

Kırşehir’de halen devam eden cezaevi inşaatına harcanan paranın 270 milyon TL olduğunu belirten Babacan, “Bu kaynak tarım ve hayvancılığa yönlenseydi, ya da esnafımıza destek için harcansaydı, Kırşehir için çok daha yararlı olurdu. Ama yatırımı cezaevine yapıyorlar. İstihdam değil, demokrasi değil, hukuk değil cezaevi inşa ediyorlar” ifadelerini kullandı.