'Ali Babacan, 27 Aralık'ta partisini kuracak'

'Ali Babacan, 27 Aralık'ta partisini kuracak'

Yazar Fatih Ergin, bugünkü yazısında yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan’ın partisini kamuoyuna ilan edeceği tarihi açıkladı.

Yazar Fatih Ergin, "Ali Babacan başkanlık sistemini mi destekleyecek?" başlıklı yazısında yeni parti çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler verirken "Türkiye’nin artık temel bir meselesi ve değişmez tartışma konularından biri haline gelen yönetim sistemi noktasında Babacan’ın liderlik yaptığı oluşumun net bir tavrı yok" dedi.

Ergin, Babacan’ın partisini kamuoyuna ilan edileceği tarihi de açıkladı.

İşte yazının bir kısmı,

AK Parti ile yollarını ayıran ve yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan cephesi ile ilgili geçtiğimiz günlerde ilginç bir gelişme yaşandı.

Babacan'a yakın bir isim, Independent Türkçe'den Can Bursalıya yaptığı açıklamalarda, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle devam etmeyi mi, parlamenter sisteme dönmeyi mi vadedeceksiniz?" sorusuna, "Başkanlık sistemi ıslah edilerek mi devam etsin yoksa güçlendirilmiş parlamenter sisteme mi dönülsün noktasında tartışmalarımız sürüyor" yanıtını verdi.

Medyaya yansıyan haberlere göre, Ali Babacan partisini Aralık ayında kuracak. Hatta benim edindiğim ve Babacan'a yakın kaynakların da yalanlamadığı bir bilgiye göre, 27 Aralık Cuma günü, parti, kamuoyuna ilan edilecek. 27 Aralık günü, partinin kuruluş manifestosu ve kurucular kurulu açıklanacak. Ardından da, Hacı Bayram Veli Camii'nde Cuma namazı kılınacak ve Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirilecek. Bu bilgiler doğru mu, yanlış mı göreceğiz ama şurası muhakkak ki, Babacan'ın partisini kurmaya az bir zaman kaldığı görülüyor. Öyle ki, partisinin teşkilat başkanını bile belirlemiş. Bu ay içerisinde İstanbul'da geniş katılımlı bir toplantı düzenleyecek. İl başkanlarının hemen hemen hepsi ayarlanmış. Ancak partisinin eli kulağında olmasına rağmen, Türkiye'nin artık temel bir meselesi ve değişmez tartışma konularından biri haline gelen yönetim sistemi noktasında, Babacan'ın liderlik yaptığı oluşumunun net bir tavrı yok.