Aleviler Kılıçdaroğlu'na dava açtı

Aleviler Kılıçdaroğlu'na dava açtı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan'ın Muharrem Aşı özel davetine katılan Alevilerin kanaat önderlerine 'haramzade' diyerek hakaret eden Kılıçdaroğlu'na, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir dava açtıklarını belirtti.

Kanal A'da yayınlanan ve Fatih Şahin'in sunduğu 'Çerçeve' programının bu haftaki konuğu Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir idi.

Kılıçdaroğlu'nun Alevileri kırdığını ve CHP'nin Alevilerden aldığı oy oranının düştüğünü belirten Özdemir şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu'nun Alevi topluluklarının kanaat önderlerine yaptığı konuşma kırıcıydı. Alevi toplumunu gerçekten üzdü.

Aleviler ile Kılıçdaroğlu arasındaki kırılma noktası Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy vermemesi ile başladı.

Anadolu'da yaşayan Türk ve Türkmen Alevileri'nden Erdoğan'a yüzde dört-beş gibi bir oy gitti. Kılıçdaroğlu bundan rahatsız oldu. Sayın Cumhurbaşkanı'nın Alevileri makamında onurlandırması, Kılıçdaroğlu'nun zoruna gitti. Alevilerin problemi aşılırsa, Alevilik üzerinden siyaset yapan CHP ve diğer partilerin oy oranı düşecek.

"Bizi haramzadelikle suçlamak Kılıçdaroğlu'nun haddi değil"

Bu ülkeye şimdikinden önce Alevilerin sorunlarının çözümü için hiçbir hükümet önerilerle gelmedi. Alevi yurttaşlarının problemlerinin çözülmesi CHP'de oy kaybı demek. Bu tamamen oy kaygısıdır.

Biz haram ve helalin ne olduğunu bilen toplumuz. Kılıçdaroğlu'nun 'haram' vurgusu bizi, tüm alevileri çok incitti. Kimse bizim üzerimizden siyaset yapmasın. Bizi haramzadelikle suçlamak Sayın Kılıçdaroğlu'nun haddine düşmez. Herkes bu ülkede haddini bilecek. Kalkıp da 13-14 milyon nüfuslu Alevi topluma kalkıp kimsenin hakaret etmeye hakkı ve haddi yoktur. Bizler sessiziz ama bu kadarı da olmaz.

Olay yargıya taşındı

Bu hakareti yargıya taşıdım. Maddi ve manevi ceza davası başladı. Kanaat önderlerini bu kadar incitmek acı bir şey. Kötü söz de sahibinindir diyorum. Beklerdim ki Hz. Hüseyin Efendimiz için yasta olduğumuz şu dönemde, Sayın Kılıçdaroğlu'nun aynı Alevi STK'lara bir iftar yemeği, aşure düzenlemesini isterdim. Diğer siyasi partilerin de düzenlemesini isterdim. Bize haramzade diyerek bizi alkışlatması bizi çok kırdı. Kılıçadroğlu bu medeni cesareti nereden buluyor, çok merak ediyorum!

"Biz Kılıçdaroğlu'nun kulu kölesi değiliz"

Bu davadan bizim geri dönüşümüz yok, olmayacak da. Biz Alevi toplum olarak, Türkiye'de kimsenin kulu kölesi değiliz. Hele ki Kılıçdaroğlu'nun hiç değiliz. "Ben onlara dedim" dedi, sen ne sıfatla bunu söylüyorsun? Neyi temsil ediyorsun? Aleviliği mi temsil ediyorsun yoksa CHP'nin başında siyaset mi yapıyorsun?

Hangi Alevi kuruluşu ile görüştü de 'Oraya gitmeyin' dediyse, gitmeyen müfteridir. Sayın Kılıçdaroğlu hangi Alevi kuruluşu ile görüştü de 'Oraya gitmeyin' dedi. Bunu açıklayacak. Ben STK'larla görüştüm, 'Bize öyle bir şey söylenmedi' diyorlar. Cumhurbaşkanı'nın yemeğine giden 20 kişiyi zan altında bırakıyor. O 20 kişinin içinden hangi STK ile görüştü, bunu açıklamak zorunda.

"Alevi sorunu biterse CHP de biter"

Evrensel Alevi Bektaşi Birliği Başkanı Avukat Ali İhsan Şahin ise telefonla katıldığı canlı yayında şöyle konuştu:

CHP panik içerisinde. CHP'nin bu tutumu paniğin göstergesidir. CHP bugüne kadar Alevilerin oyları ile meclise girmiş, oylarını Alevilerden almıştır. CHP Alevi sorununun çözülmesini istemiyor. Çünkü Alevi sorunu biterse CHP de biter.

Hükümetin Alevi sorununun çözümüne ilişkin ciddi bir hazırlığı var. Alevilerin iki büyük sorunu var. Birincisi, Cemevlerinin yasası ve Diyanet'e ayrılan din işleri için bütçesinden Alevi kanaat önderlerinin de pay alması.

"CHP barajı aşamayacak"

Eğer AK Parti Hükümeti bunu başarırsa, CHP önümüzdeki seçimde barajı aşamayacak. CHP'nin korkusu bu. Hükümetin de bu iki konuda hazırlıkları var. Bu on yıllık değil yüz yıllardır süren sorun bu. Bu olayın çözülmesi CHP'de panik yarattı. 

Yıllardır Alevilerin oyları ile o koltuklarda oturdunuz. Şimdi mi bizim sorunlarımızı hatırladınız? Yıllardır bizi arka bahçe olarak gördünüz. Bunun için AK Parti'nin somut adımlar atması, ciddi şekilde bu işe eğilmesi mi lazımdı? Yıllardır bizim oylarımızla milletvekili, bakan, belediye başkanı oldunuz. CHP'nin Aleviler için çözüm önerisi göstermeliktir. Ak Parti'nin yaptığı büyük hamleye karşı yapılmış çakma hamlelerdir.

"Alevilerin hep CHP iktidardayken canı yandı"

Alevi yurttaşların korku içerisinde yaşadığını hatırlatan Özdemir Özdemir ise konuşmasını şöyle sürdürdü:

Alevilerin canı hep CHP iktidardayken yandı. Maraş olaylarında CHP iktidardaydı, Çorum olaylarında CHP iktidardadır. En son Gazi olaylarında SHP-DYP iktidarda. Hep kıyım oldu.

10 yıl gibi bir sürede Anavatan Partisi iktidardayken bir tane bile Alevi vatandaşın burnu dahi kanamamıştır. 12 yıllık Ak Parti döneminde yine Alevi vatandaşlarımız zarar görmemiştir.

Başbakan Hacı Bektaş-i Veli'de ziyaret gerçekleştirip, aşure dağıtmışken, Sayın Kılıçdaroğlu bize el uzatıyor, CHP'nin altı okunu atıyor.

"Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı paketin Alevi inancı ile bir alakası yok"

Anadolu'ya gidin hangi Alevi'ye sorarsanız sorun bunu istemez. Hem Elhamdülillah Müslümanım diyeceksin hem de din dersleri kaldırılsın diyeceksin. Biz ölülerimizi uğurlarken Kur'an okuyoruz, lokma dökerken Kur'an okuyoruz. Yedisinde, kırkında Kur'an okuyoruz. Bu hazırladığı paketin Alevi inancı ile bir alakası yok. Bu sorunları çözmez daha da arttırır.