Alevi dedelerinin Umre yolculuğu başladı

Alevi dedelerinin Umre yolculuğu başladı

Bakanlığın projesiyle 120 Alevi dedesi ve Bektaşi babasının Necef, Kerbela ve Umreden oluşan ziyareti başladı

Kültür Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) organizasyonunda 120 Alevi dedesi ve Bektaşi babası mukaddes topraklara gitti. İlk olarak Necef’te Hz. Ali’nin kabrini ziyaret edecek olan kafile, Kerbela’ya uğradıktan sonra Mekke’ye hareket edecek. Umre vazifesini de yerine getirecek Alevi dedeleri birlik ve beraberlik mesajları vererek, kutsal toprakları ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kültür Bakanlığı ve TÜRSAB'ın organize ettiği Umre ziyaretine 120 Alevi dedesi ve Bektaşi babası katıldı. Bugün sabah saatlerinden itibaren kafile Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldi. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve Alevi dedesi Celal Özer havaalanında organizasyon ile ilgili açıklama yaptı.

Kafilenin ilk olarak Necef’e gideceği ve Hz. Ali’nye ait olduğu kabul edilen türbeyi, ardından da Kerbala’da Hz. Hüseyin ve yol arkadaşlarının kabrini ziyaret edeceği belirtildi. Kafilenin, buradan da mukaddes topraklara hareket ederek Umre vazifesini yerine getireceği kaydedildi.

Organizasyonla ilgili konuşan Alevi dedesi Celal Özer, “Bir Alevi dedesi ve inanç önderi olarak, dedelerimiz adına teşekkür ediyorum. Küçük yaşlardan beri benim arzuladığım kutsal toprakları ziyaret etmekti. Şahsım adına bu projeye hizmet eden devletimize, TÜRSAB’a, Kültür Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. İnançlı, ilim, irfan sahibi kardeşlerimize, hayal edip de hayallerini gerçekleştiremeyen bütün canlarımıza da inşallah bu imkanlar tanınır. İnşallah Allah Hz. Muhammed (sav) kabrini bize gösterir. Tabi ki Necef bizim kutsal topraklarımızdır. Ben Kerbela’yı da Kabe’yi de ondan ayrı görmüyorum.” dedi.

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy da “Beraber yaşadığımız bu güzel topraklarda, beraberce hareket edebilmenin bir örneğini görüyoruz. Güzel yolculuğa Necef, Kerbale, Mekke, Medine, Cidde erinden dönmüş olacağız. Gerek hizmetlerimiz, gerek otellerimiz mükemmel hazırlanmış. Ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı olduğu günlerde hepinizin bu seyahate katılmasından dolayı duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Bu bir ilkti inşallah Mayıs ayında tekrar bir organizasyon yapmayı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Manisa’dan kutsal yolculuğa başlayan Alevi dedesi Binali Arı da duygularını şöyle dile getirdi: “Çok heyecanlıyım, Hz. Hüseyin’in kabrini ziyaret edeceğiz. Necef’e gidip Hz. Ali’nin kabrini ziyaret edeceğiz. Dedemiz Hz. Muhammed’in kabrini ziyaret edeceğiz. Bir yerde hacı olacağız. Allah İslam âlemine oraları gezmeyi nasip etsin. Allah’a dua ediyorum. Allah İslam alemine barış getirsin. Birliği beraberliğimizi daim etsin. Bizleri şeytanın şerrinden korusun. İçimizdeki nifakı defetsin, sevgi ve barışı egemen kılsın.”