Alevi Dedeleri Kerbela Yolunda

Alevi Dedeleri Kerbela Yolunda

Alevi dedeleri ile ailelerinden oluşan 120 kişilik kafilenin Necef, Kerbela ve umre yolculuğu başladı.

Alevi dedeleri ile aileleri, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğiyle gerçekleştirilen program kapsamında, sabahın erken saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanına geldi.

Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Celal Özer, havaalanında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, projeyi hayata geçiren kurum ve kuruluşlara teşekkürerini sundu.

Tüm canlara kendilerinden sonra aynı imkanın tanınması temennisinde bulunan Özer, "Kabe Beytullah ve Kerbela'yı, Necef'i ayrı görmüyorum. Çünkü oraların aşkıyla bizler yaşadık ve bugünlere kadar geldik. 'Ben insanım' diyebilen herkese nasip olsun diyorum" dedi.

"Güvenlik tedbirleri alındı"

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy ise katılımcıların yolculuk kapsamında Necef, Kerbela, Medine, Mekke, Cidde'yi ziyaret edeceğini söyledi.

Amaçlarının beraber yaşamak, beraber yolculuk yapmak olduğuna işaret eden Ulusoy, "Aynı gemi içerisindeyiz. Uçakların müsaadesinde de sayın bakanımız Ömer Çelik çok büyük gayret sarf etti. Bu güzel yolculukta Allah yolunuzu açık etsin" diye konuştu.

Bir gazetecinin, güvenlik organizasyonuna ilişkin sorusu üzerine Ulusoy, "Irak Turizm Bakanlığı, bu organizasyondan duyduğu memnuniyeti bildirdi. Gerekli bütün tedbirler alındı. Dolayısıyla herhangi bir endişemiz yok" diye cevapladı. 

"Kerbela yollarına düştük"

Kutsal topraklara yolculuğa çıkanlardan Cemile Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cenab-ı Allah nasip etti, Kerbela yollarına düştük. Bugün gidiyoruz. Allah cümle canlarımıza nasip eylesin. Güzel zatlarımızı ziyaret etmeye gidiyoruz, o yüce ceddimizi ziyaret etmeye gidiyoruz. İnşallah güle güle gider, geliriz" dedi.

Binali Arı ise Manisa'nın Soma ilçesinden geldiğini belirterek, "Allah kısmet ederse Peygamberimizi ziyarete gidiyoruz. Kabe'yi tavafa gidiyoruz. Umre'ye gidiyoruz. Hz. Hüseyin'i, Kerbela'yı ziyarete gidiyoruz" dedi.

Umreye gittiği için çok memnun olduğunu dile getiren Filiz Gündoğan da "Allah gidip gelmeyi, güzelce ziyaret etmeyi nasip etsin. Bunu organize edenlere de çok teşekkür ederim. Allah herkese, isteyenlere nasip etsin" şeklinde konuştu.

13 gün sürecek

Atlas Jet'e ait uçakla yola çıkan grup, ilk olarak Irak'ın Kerbela şehrinde Celal Abbas, Hz. Hüseyin, Hür Şehit türbelerini ve Kerbela savaş çadırlarını gezecek.

Kufe'de Hz. Ali Evi'ni görecek grup, Kufe Mescidi, Müslim Akil, Ahmed Muhtar, Hz. Ali türbelerini de ziyaret edecek.

Daha sonra Necef kentine geçecek Alevi dedeleri, birlik kurbanı kesiminin ardından El Hekim ailesi ziyaretini gerçekleştirecek.

Hazırlanan programa göre grup, 14 Şubat Cuma günü ise Necef'ten Medine'ye geçecek. Grup, kabristan ve Mescid-i Nebevi tanıtımının ardından Hz. Muhammed ve sahabe kabirleri, Mescid ve Kabri Saadet ziyaretlerini gerçekleştirecek.

Uhud Şehitliği, İki Kıbleli Mescid, Hendek savaşının yaşandığı bölge ve Kuba Mescidi ziyareti sonrasında grup, 18 Şubat Salı günü Mekke'ye varacak.

Umre için Kabe'ye gidecek grup, Sevr Dağı, Arafat, Müzdelife, Müna, şeytan taşlama yeri, Nur Dağı, Cennetül-Mualla Kabristanı, Cin Mescidi ve Hz. Muhammed'in doğduğu evin bulunduğu yeri ziyaret edecek.

Grubun 22 Şubat da yurda dönmesi bekleniyor.