Alev Alatlı: Uyarılarım görmezden gelindi

Alev Alatlı: Uyarılarım görmezden gelindi

Alev Alatlı, Erdoğan'la ilgili övücü sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, uyarılarda da bulunduğunu ancak bunların görmezden gelindiğini söyledi

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri törenirdeki konuşmasıyla bir kez daha adından söz ettiren Alev Alatlı, Erdoğan ile ilgili sözlerine açıklık getirdi. Konuşmasında övgünün yanısıra uyarının da bulunduğunu anlatan Alatlı, bu uyarıların görmezden gelindiğini savundu. Türkiye'nin bu iktidarla rönasans devri yaşadığını da ileri süren Alatlı, Erdoğan'ın devrimci bir ruha sahip olduğunu, bu nedenle bu sözleri hakettiğini söyledi.
 
Alev Alatlı, CNN Türk'te katıldığı bir programda Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yıl düzenlenen töreninde aldığı ödül ve yaptığı konuşmayla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Alatlı, konuşmasında Erdoğan'ın övdüğünü söyledi ve bunun gerekçelerini anlattı.

İşte Alatlı'nın o sözleri;

"ERDOĞAN'I GERÇEKTEN ÖVDÜM"
 
"Sayın Erdoğan'ı gerçekten övdüm ve çok büyük takdirle karşıladığım taraflar var. Fakat orada bir uyarı var ve bu uyarıda görmezden gelindi. İşin garip tarafı ise o kadar öfkelendikleri Erdoğan anladı bunu biliyor musunuz? Bu konuşmayı en iyi onlar anladı. 
 
Nasıl oluyor da bu kod birliği bu kadar hızlı kayboluyor. Bu beni Türkiye için çok düşündürüyor. Çok iyi görmüyorum bunun sonunu.

"AŞAĞILIK BİR İŞ"
 
Sayın Erdoğan gibi bir lideri, yüzde 52 oy alıyor diye gözünü oymaya kalkmak, aşağılık bir iş! Bu yapılıyor. Belli ki orada bir kod birliği var ve o kod birliğinden Sayın Cumhurbaşkan'ı bu işi götürüyor. Şimdi gözünü oymak nesi! Sırf biz hazzetmiyoruz diye. Burada biz tırnak içerisinde söylüyorum.

TÜRKİYE RÖNESANSI
 
Alev Alatlı, Türkiye’nin yaşadığı değişimin bir rönesans olduğunun görülmesi gerektiğini savunarak  “Türkiye rönesansı yaşıyor” dedi.

EN İYİ ŞANS
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sonuna kadar destek verdiğini belirten Alatlı, “Erdoğan’ın Türkiye için en iyi şansımız olduğunu düşünüyorum” dedi.