Akşener Depremi

Akşener Depremi

7 Haziran seçimlerinden bu yana koalisyon görüşmelerinde 'hayır'cı tutumuyla dikat çeken MHP lideri Bahçeli, partideki rakiplerine de ‘hayır’ çekti

MHP, milletvekili aday listesini YSK'ya sundu. MHP'nin aday listesini YSK'ya Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Karakaraya ile Oktay Öztürk götürdü. Listenin en büyük sürprizi Meral Akşener'in listedışı kalması oldu. Meclis Başkanvekilliğinden alınan Akşener'in yanı sıra Geçici Seçim Hükümet'nde yer almayı kabul ettiği için partiden ihraç edilen Tuğrul Türkeş listede yer almadı.
MHP LİSTEYİ YSK'YA SUNDU
MHP lideri Bahçeli, bu seçimlerde de geleneği bozmadı. Bahçeli, son seçimde de olduğu gibi 1 Kasım'daki seçimlerde memleketi Osmaniye'den aday oldu. Osmaniye'de Bahçeli'nin ardından 2. sırada Ruhi Ersoy yer aldı. MHP'yi 1 Kasım seçimlerinde temsil edecek milletvekilli adayları listesinde en büyük sürpriz Meral Akşener oldu. Eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkan Vekili Meral Akşener, aday listesinde yer alamadı.
TÜRKEŞ'İN YERİNE HABERAL
7 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. Bölge'den liste başı olan Akşener'in yerine Atilla Kaya ilk sırada yer aldı. Akşener'in adı, 7 Haziran seçimleri sonrasında Meclis Başkanlığı için geçmişti. Bu durum, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tepkisini çekmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Geçici Seçim Hükümeti'nde MHP'nin aksine yer almayı kabul ettiği için partisinden ihraç edilen Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de listede yer almadı. Türkeş'in liste dışı kalmasıyla Zühal Topçu listenin ilk sırasında yer aldı. Listede ayrıca bir önceki seçimde Meclis'e giremeyen CHP eski milletvekili Mehmet Haberal'ın oğlu Erkan Bülent Haberal Ankara 1. Bölge 2. sırada yer aldı.
5 VEKİL LİSTE DIŞI
7 Haziran'da 20 milletvekilin liste dışı kaldığı MHP'de Meral Akşener ile birlikte 4 vekil daha liste dışı kaldı. Bahçeli'nin üstünü çizdiği isimler ise şöyle: Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Aydın milletvekili Ali Mustafa Uzunırmak, Manisa Milletvekili Zeynel Balkız, Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin ve Karabük Milletvekili Durmuş Yalçın.
ÇATLI'NINKIZI GİREMEDİ
7 Haziran seçimlerinin sürpriz isimleri arasında gösterilen Ekmeleddin İhsanoğlu ve Durmuş Yılmaz listedeki yerini korudu. Yine bir önceki milletvekili aday listesinde dikkat çeken isimlerden olan ve Bahçeli'nin rakipleri olarak gösterilen Ümit Özdağ Gaziantep 1. sıra, Koray Aydın da Trabzon 1. sıradaki yerini korudu. MHP'den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan Abdullah Çatlı'nın kızı Gökçen Çatlı, aday listesine giremedi.