Akşener: Başörtüsü Kimi Rahatsız  Ediyor?

Akşener: Başörtüsü Kimi Rahatsız Ediyor?

"Hangi siyasi görüşten olursak olalım Cumhuriyet sınıfsal farklılıkları ortadan kaldırmıştır. Emine Erdoğan, Dilek İmamoğlu, Hayrünnisa Gül, Meral Akşener, rahmetli Nermin Erbakan; biz hepimiz Cumhuriyet kadınlarıyız"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, geçtiğimiz günlerde TV5 ekranlarında yaptığı açıklamaları hatırlattı.

Akşener, "Hangi siyasi görüşten olursak olalım Cumhuriyet sınıfsal farklılıkları ortadan kaldırmıştır. Emine Erdoğan, Dilek İmamoğlu, Hayrünnisa Gül, Meral Akşener, rahmetli Nermin Erbakan; biz hepimiz Cumhuriyet kadınlarıyız" notunu düştüğü paylaşımında programdaki açıklamalarına da yer verdi.

Akşener'in söz konusu programdaki açıklamaları şöyle:

"Hep kadınlar üzerinden yürür biliyor musunuz? Nefret ediyorum erkeklerin bu tavrından. Modernitenin tanımı kadın üzerinden, gericiliğin tanımı kadın üzerinden, dinin tanımı kadın üzerinden. Bu adamlara hiçbir şey yok mu? Şimdi bir kere buradan çıkılması lazım.

Ama 28 Şubat sürecinde de başörtüsü üzerindendi. İnanç tartışılamaz. Ben sizin inancınızı tartışamam. Hoşgörü diye bir kavramla bakamam. Saygı duymak zorundayız. Ama ben o zaman demiştim ki inek sağarken, ev temizlerken, bulaşık yıkarken başörtüsünü taktırıyorsunuz saç dökülmesin diye. Oraya mı layık?

Doktor olurken, mühendis olurken başörtüsü kimi rahatsız ediyor?

Hangi siyasi görüşten olursak olalım bu tartışmaların vatandaş tarafından olumlu karşılanmadığına inanıyorum. Doğru görmüyorum. Bunların kadın üzerinden yapılmasını da hiç doğru görmüyorum.

Sayın Emine Erdoğan, Meral Akşener, Dilek İmamoğlu, Sayın Harünnisa Gül, Semiha Yıldırım biz her birimiz, başka kimler vardı ise rahmetli Nermin Abla Yahu biz hepimiz Cumhuriyet kadınlarıyız.

Hepimiz eğer bu dediğim geçirgenlik, bu eğitim fırsatı olmasa idi nerede olacaktık? Ben köyümde yaşamaya devam edecektim. Dolayısıyla bizim üzerimizden kavga edilmeye devam edilmesin."