"Aksa'ya Postalları İle Girenlerle Dost Olmayız"

"Aksa'ya Postalları İle Girenlerle Dost Olmayız"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Afyonkarahisar mitinginde yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Afyon'dan yine meydan okuyorum. Çık 27 Mayıs'a darbe de. Görelim nasıl darbelere karış olduğunu. Dün ben, 'Adnan Menderes şehit edilirken, idama giderken CHP neredeydi ' diye sordum. Kılıçdaroğlu diyor ki: 'İnönü mektup yazmıştı.' Darbecilere mektup yazmayı iş zannediyorlar, iş. Biz, darbecilere mektup yazmayız, onların karşısında dimdik Afyonkarahisar'ın hisarı gibi dururuz. Mektup yazmışmış, bir tek kelam etti mi  Çıktı mı meydana  'Bu ülkenin Başbakanını asamazsınız.' dediler mi  Hayır.

MESCİD-İ AKSA'YA POSTALLA GİRENLE DOST OLMAYIZ

- (Kılıçdaroğlu) Şimdi de soruyor: 'Bizim İsrail'de niye Büyükelçimiz yok ' Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba, başka bir yerde yaşıyor. Yani Mavi Marmara'dan haberi yok. Gazze'de katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksa'ya giren o siyonistlerden haberi yok, dönüp bize soruyor, 'İsrail'de niye Büyükelçimiz yok.' diyor. Be hey gafil, biz Mescid-i Aksa'ya postallarla girenle dost olmayız. Sen ol.

ZAFER BUGÜN YA DA YARIN MUTLAKA BİZİMDİR

- BM'de Filistin'inin tanındığı zaman yanlarında sadece Türkiye vardı. Filistin'i tanıyan sadece Türkiye Cumhuriyeti idi. Filistin'i savunan tek devlet Türkiye olduğu için şimdi tuzaklar kuruyorlar. Biliyorlar ki AK Parti'den zalime dost olmaz. Yurtdışı ve yurtiçindeki çeteler Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı, beni ve AK Parti'yi hedefe koyuyor, planlar yapıyor. Zafer bugün veya yarın mutlaka bizimdir.

KILIÇDAROĞLU'NA HODRİ MEYDAN

"İSPAT ET BUGÜN İSTİFA EDİYORUM, SEÇİME GİTMİYORUM"

Ya sayı saymayı bilmiyorsun, ya da dayak yemedin. Emeklimize de, esnafımıza da, çiftçimize de onuru biz kazandırdık, biz kazandıracağız. Ya bu sayı saymayı bilmiyor. Kılıçdaroğlu bin TL'nin altında 8 milyon emekli olduğunu ispat etsin istifa ederim. Emekliye seyyanen 100 TL zam yapıldı. 8 milyon emekli bin TL'nin altında maaş alıyor. iddiasını ispatlarsa ben hemen istifa ediyorum seçime gitmiyorum.

BU ADAM YALANCI, YÜZÜ KIZARMIYOR

- ABD'den gelen bir reklamcının eline tutuşturduğu kağıdı okuyor. Ona yalan söyle gerisine karışma demişler. Kılıçdaroğlu daha istatistik verirken yalan söylüyor. Bu adam yalancı. Yüzü kızarmıyor. Kendisine söyledim 'Yalan söylüyorsun.' dedim, 'İspat et.' dedim. 3 gün geçti aynı şeyi tekrar ediyor. İspat et, bir tek devlet evrakı ya da bir tek istatistik göster