Aksa'ya Baskın Düzenleyen Siyonist Lider Böyle Vuruldu ?

Aksa'ya Baskın Düzenleyen Siyonist Lider Böyle Vuruldu ?

Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarıyla tanınan Siyonist örgütlenmenin lideri Yehuda Glick’in Kudüs’te uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı....

Tapınak Dağı Bağlıları adlı Siyonist örgütlenmenin lideri olan haham Yehuda Glick’in başında kask olan bir kişinin üç el ateşiyle ağır yaralandığı ve eylemi gerçekleştiren kişinin olay yerinden motorsikletle uzaklaştığı belirtildi.

Görgü tanıklarına göre, Kudüs’teki Begin Center adlı bir strateji merkezinde “İsrail Tapınak Dağına Dönüyor” konulu bir konferans veren haham Yehuda Glick’in konferansın bitiminden sonra Arab aksanıyla yanına yaklaşan birinin kendine kimliğini sorduğunu, bunun ardından da hahama ateş etmeye başladığın, saldırı sonrasında ise motosikletle olay yerinden kaçtığını belirtiyor.

Kudüs’teki Shaare Zedek Tıp Merkezi’ne kaldırılan haham Yehuda Glick’in durumunun ağır olduğu belirtildi.

haham Yehuda Glick’in vurulması sonrasında bir açıklama yapan Siyonist rejim iskan bakanı Uri Ariel “Glick’e sıkılan kurşunlar tapınak dağında ibadet etmeyi arzulayan bütün Yahudilere sıkılmıştır” diyerek Mescid-i Aksa’ya girişin bütün Yahudilere açılması çağrısında bulundu.

Haham Glick’in vurulmasının ardından Begin Center’in önünde İsrail bayraklarıyla toplanan bir grup Siyonist “terörün yok edilmesi” çağışı yaparken, diğer yanda bir grup Filistinlinin de kutlama gösterileri düzenlediği belirtildi.

 

velfecr