Aksa'da 40 Bin Kişi Namaz Kıldı

Aksa'da 40 Bin Kişi Namaz Kıldı

İşgal yönetiminin Eski Kudüs etrafında oluşturduğu geniş çaplı kuşatmaya ve Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya girmelerini engelleme çalışmalarına rağmen bugün (21 Eylül) gerek Kudüs ahalisinden ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgenin ahalisinden kırk bin

İşgal yönetiminin Eski Kudüs etrafında oluşturduğu geniş çaplı kuşatmaya ve Filistinlilerin Mescidi Aksa'ya girmelerini engelleme çalışmalarına rağmen bugün (21 Eylül) gerek Kudüs ahalisinden ve gerekse 1948'de işgal edilmiş bölgenin ahalisinden kırk bin Filistinli Mescidi Aksa'da Cuma namazını kıldı. İşgal güçlerinin yüzlerce Filistinli gencin kimliğine Mescidi Aksa'ya girişleri esnasında el koydukları ifade edildi.

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescidi Aksa'da okuduğu Cuma hutbesinde kutsal Mescidi Aksa'ya ve mukaddes mekanlara dokunulmasının kesin bir şekilde, hoş olmayacak sonuçlara neden olacağını vurguladı. İşgalcileri ateşle oynamaya ve insanların inançlarına dokunmaya kalkışmamaları için uyaran Genel Müftü, Mescidi Aksa'nın Müslümanlara ait olduğunu ve bunun tescilli olduğunu hatırlattı.

"Mescidi Aksa bizim inancımızdan bir parçadır" diyen Şeyh Muhammed Hüseyin, saygın inanç değerlerine dokunulmasına asla müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

"Ablukayı Kırma Cuması"

"Ablukayı Kırma Cuması" başlığı altında düzenlenen bugünkü gösterilere iştirak için Gazze'nin sınır kesimlerinde kurulan dönüş çadırlarının etrafında büyük kalabalıklar toplandı. İşgal güçlerinin Gazze'nin doğusundaki göstericilerin üzerine mermilerle ve gaz bombalarıyla saldırdıkları ve yaralanan bazı kişilerin hastanelere veya sağlık merkezlerine nakledildikleri haber verildi. Bu arada göstericilerin gönderdiği bazı yakıcı balonların ve uçurtmaların düşmesi sonucu Gazze'nin çevresindeki yahudi yerleşim merkezlerine yakın bölgelerde bazı yangınlar çıktığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği haberlere göre binlerce Filistinli, Ablukayı Kırma Cuması gösterilerine katılmak üzere dönüş çadırları etrafında toplandı. Gösteriler için toplanan gençler işgalcilerin keskin nişancılarının görüş alanlarını daraltmak amacıyla sınıra yakın bölgelerde lastikler yaktılar. Bu arada 1948'de işgal edilmiş bölgelere doğru yakıcı balonlar ve uçurtmalar da gönderdiler.

 

fiem