AKP'nin İstanbul Mitingi(VİDEO)

AKP'nin İstanbul Mitingi(VİDEO)

Referandum mitinglerinin son durağında ‘EVET’ diyen yüzbinlere seslenen Başbakan Erdoğan, milletin demokrasi mücadelesine sahip çıktığını söyledi

 

İnsanların önünde iki seçenek olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biri darbe anayasası diğeri milletin anayasası. Darbe anayasasını sandığa gömeceğiz" dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, refendum mitinglerine İstanbul Kazlıçeşme'yle devam etti. Yüzbinlerce vatandaşın oluşturduğu kalabalık bir topluluğa hitap eden Başbakan, 'anayasa değişikliğine hayır' diyen muhalefet partilerinin tutumunu eleştirdi. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

TÜRKİYE'NİN ÖZETİ BURADA

Türkiye tek yürek oldu. Coşkuda, heyecanda kardeşlikte birleşti. Türkiye bir kez daha demokraside, özgürlükte, hukukta adalette birleşti. Bu bayram demokrasi bayramı olacak. Özgürlükler bayramı, adalet bayramı hukuk bayramı, ramazan bayramı olacak. Türkiye evet diyor, büyük Türkiye isteyenler evet diyor, ileri demokrasi ve özgürlük isteyenlere evet diyor. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstün olmasını isteyenler evet diyor. Türkiye'de çetelere dur demek isteyenler evet diyor. Türkiye yargıdaki siyasallaşmaya, kadrolaşmaya dur demek için evet diyor. Türkiye huzur, kardeşlik için, dayanışma, kardeşlik için evet diyor. Peki ne İstanbul ne diyor? Maşallahınız var. İstanbul evet diyor mu? Türkiye'nin özeti burada İstanbul.

CHP BİZDEN VE MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMELİ

Şimdi insanların önünde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birisi darbe anayasası, diğeri milletin anayasası. Darbe anayasasını sandığa gömeceğiz. Egemenlik kayıtsız şartsız millette ve bu tartışalamaz. Ama bunun tartışılmasını isteyenler var. İşte 12 Eylülde onlar cevaplarını sandıkta alacaklar... İçişleri Bakanımız açıklama yaptı. CHP'nin milletten ve hükümetten özür dilemesi gerekiyor. Bu bir cibilliyet (yaratılış) meselesi. Sen kalkacaksın bu ülkede benim başörtülü bacıma rahibe benzetmesi yapacaksın. İşte onun için buradan çıkınca kapı kapı dolaşacağız. 12 Eylülde sandıklarda bunlara en güzel cevabı vereceğiz. Aynı şeyi 411 olayında yaşamadık mı? Başörtülü gençlerin serbestçe üniversiteye girebilmesinin önünü açan düzenlemeyi CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürmedi mi. Onun altında Kılıçdaroğlu'nun imzası yok muydu? Kimi aldatıyorsun. Dürüst ol dürüst ol.

BU KIRILMA NOKTASIDIR

Halk oylamasına kalan bir haftalık süre içinde gece gündüz demeden, kapı kapı dolaşacağız. Çünkü bu bir kırılma noktasıdır. Bu bir sıçrama noktasıdır. Bunu sizlerle aşacağız. Türkiye'de 27 Mayıs 1960'ta bir darbe yapıldığını ve seçimle gelmiş bir başbakan olan Adnan Menderes ile seçimle gelen bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ın idam edildi. Siyasetin üzerine çöktüler. Demokrasiyi ortadan kaldırmak istediler. Yaptıkları darbe milleti vurdu, Türkiye'nin gelişimine darbe vurdu. Hakka hukuka darbe vurdu. Ama hedeflerine ulaşamadılar. Milletin demokrasi yürüyüşünü engelleyemediler. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de bir kez daha demokrasiyi kesintiye uğrattılar. Bitmedi, 28 Şubat'ta bir kez daha milli iradeyi küçümsediler. Siyasetin üzerine karabasan gibi çöktüler. Siyasetin üzerine vesayeti yerleştirdiler.Halbuki yeri geldiği zaman bunlar 'Atatürkçüyüz' diyorlardı. Ama Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk şu ifadeyi kullanıyordu; 'Millete efendilik yoktur, millete hizmet etmek vardır' diyordu. Bunlar akşam başka, sabah başka. Sanal korkular yaydılar. Sanal tehditlerle milleti sindirdiler. Çetelerle mafyayla sinsi örgütlenmelerle ülkeye millete istikamet çizmek istediler. Şimdi mafya var mı, şimdi çeteler var mı?

Başörtülüye rahibe dediler

Kılıçdaroğlu bize dürüstlük dersi verme. Bu ülkede başörtülü bacılarımı tuttun rahibelere benzettin. Sonra da utanmadan 'hükümet görevini yapsın' dedi. Bunun Avcılar Belediyesi tarafından yapıldığı meydana çıktı. Dürüst ol, dürüst ol. Bu sizin ilk yanlışınız, ilk yalanınız değil.

TARTIŞMALI AFİŞİ star DUYURMUŞTU

Erdoğan'ın Kazlıçeşme mitinginde eleştirdiği CHP afişi ve afişin duyulmasının ardından yapılan açıklamaları star manşetten duyurmuştu. Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek'in "Korsan ve CHP'ye komplo" diyerek sahiplenmediği afişlerin tasarımından, bilboardlara asılmasına kadar tüm aşamasında CHP'li Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin talimatının olduğu tanık ifadeleriyle sabitlenmişti. Gerçek ortaya çıkınca İl Başkanı Şimşek'in yaptığı "Özür dilemeye gerek yok" açıklaması bazı kesimlerden tepki aldı.

DİYARBAKIR CEVABI VERDİ


ERDOĞAN: İnternette takibe takılanlar oldu. İmralı'yla görüşenler bulundu. Bütün bunlar niçin yapılıyor? '12 Eylülde 'evet'i engelleyelim. Sakın ha sandığa gidilmesin'. Bunun kampanyasını yapanlar var. Ama Diyarbakır coştu. Diyarbakır güçlüydü. Diyarbakır 'evet' dedi. Ve ben Diyarbakırlı kardeşlerime şunu söyledim; 'AK Parti iktidarı hiçbir etnik unsurun iktidarı değildir. AK Parti iktidarı Türkiye'deki 73 milyonun iktidarıdır. Türk de benim kardeşim Kürt de benim kardeşim. Laz'ı da Çerkez'i de Arnavut'u da, Boşnak'ı da, Roman'ı da, Arap'ı da, Gürcü'sü de hepsi benim kardeşim.

SİZE HAZİNE YARDIMI YAPILMADI MI

Başbakan Erdoğan, Kazlıçeşme'deki mitingde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Gazetelere bu kadar çok ilan verebilecek parayı nereden buluyorlar" eleştirisine partilerin hazine yardımı aldığını hatırlatarak cevap verdi. Başbakan Erdoğan, "Siz hazineden yardım almıyor musunuz? Biz ilanları aldığımız bu yardımlarla ödüyoruz. Siz nerelere harcıyorsunuz bunu ben bilemem" diye konuştu.

SEN MAKAM ARACINA BİNMEDİN Mİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Devlet imkanlarını kullanıyorlar" eleştirisine de şu cevabı verdi: "Evet bu araçları kullanıyorum. Çünkü bu araçlar makama ait. Üç buçuk yıl iktidardaydınız. Sayın Devlet Bahçeli, o zamanlar sen bu araçlara binmedin mi. Bunu açıklasana" cevabını verdi.

Şiir yüzünden cezaya şaşıran Bono kahkahalara boğuldu

Erdoğan, '360 Derece Avrupa Turnesi' kapsamında bugün İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konser verecek ünlü İrlandalı Rock grubu U2'yu kabul etti. Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde gerçekleşen kabulde, U2'nun vokalisti Paul David Hewson (Bono) ile grubun diğer üyeleri hazır bulundu. Kabule Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı da iştirak etti. Kabulde konuşan Bono, Başbakan Erdoğan'a "Klasik Türk müziğini dinlediğinizi biliyorum. Sizin aynı zamanda müzik zevkinizi test etmek, gözden geçirmek için geldik" dedi. Erdoğan'a beyaz bir kutu içerisinde bir adet ıpod hediye eden Bono, "Bu bir kırmızı ıpod. Her satıldığında ilaç alamayan AIDS hastalarına bağış yapılıyor" diye konuştu. U2 üyeleriyle fotoğraf çektiren Erdoğan, daha sonra gruptakilerle basına kapalı olarak görüştü. Erdoğan, şiir okuduğu için cezaevinde yattığını söyleyince U2'nun solisti buna inanamayarak kahkahalara boğuldu.

Petrol zengini ülkelere Pakistan fırçası attı

Erdoğan, petrol zengini ülkelerin Pakistan'a yaptığı yardımları az bulduğunu söyleyerek durumu eleştirdi

İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından düzenlenen Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlanmasının 1400. yılı uluslararası kutlama programı Grand Cevahir Oteli'nde gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan Başbakan, "İlahi muhafaza altında olan kutsal kitabımız, bugün de gönüllere şifa olmaya, inananların yolunu aydınlatmaya, tüm insanlığa barış ve kardeşlik mesajı vermeye devam ediyor" dedi. Batıdaki İslamofobia'yı eleştiren Başbakan, Pakistan'da yaşanan sel felaketiyle ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Pakistan'da yaşanan çilenin dinle ifade edilecek halinin olmadığını belirten Erdoğan, "Pakistan 17 milyon insanının mağdur olduğu bir sıkıntının içinde. Burada 'benim petrolüm var' diyen ülkeler, İslam dünyası acaba ne yapıyor? Petrolünün kaçta kaçını buraya aktarıyor? Gücenmesinler, darılmasınlar bu petrolü siz bulmadınız bu size bir nimet. Bu ne zaman işe yarayacak? Bunu Pakistan'ın düştüğü bu durumda kullanmayacağız da ne zaman kullanacağız?" diye sordu. İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na üye ülkelerden tahmini ne kadar yardım topladığını sorduğunu ve toplamda 1 milyar dolar yardım olduğu cevabını aldığını ifade eden Erdoğan, "Bu rakam çok komik bir rakam. İslam dünyası burada kalmaması lazım. Bunu çok fazlasıyla aşması lazım" dedi.

MİTİNGE REKOR KATILIM

Son referandum mitinginin yapıldığı Kazlıçeşme'de Erdoğan'ı 1 milyon kişi dinledi

• Kazlıçeşme'de gerçekleştirilen miting, anayasa değişiklik paketinin halk oylamasına götürüleceği 12 Eylül 2010 tarihi öncesindeki son miting özelliğini de taşıyordu.

• Miting alanında yüz binlerce vatandaş Erdoğan'ı dinledi. Bazı kaynaklara göre katılım sayısı 1 milyona yaklaşmıştı.

• Kazlıçeşme alanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı alan çevresinde oluşturulan arama noktalarından geçen partililer miting alanına alındı. Polis helikopteri havadan denetim yaptı.

• Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme'deki miting alanına sivil plakalı bir araçla geldi.

• Erdoğan mitingin sonunda alanda bulunanlardan ellerindeki ''evet'' bayraklarını indirterek, ellerini havaya kaldırmalarını istedi. Alanda bulunanların ellerini kaldırmaları üzerine, Erdoğan, ''Mühür sizin elinizde'' dedi.

• Miting alanında, Başbakan Erdoğan'ın Fatih Sultan Mehmet'e benzetilen beyaz ata binmiş figürünün resmedildiği pankart da dikkati çekti.

 

 

 

 

 

aktifhaber