AKP'nin Anketinden Sürpriz Sonuçlar

AKP'nin Anketinden Sürpriz Sonuçlar

AK Parti, ilk kez yerel seçimlere yönelik anket yaptırdı, kaset siyasetinin toplumda karşılığının olmadığı ortaya çıktı.

Kamuoyu algısı için yapılan montajların ve piyasaya sürülen tapelerin zirvede olduğu şubat başında, 81 ilde yapılan anketler, toplumun bir kez daha siyasetin farklı yollardan dizayn edilmesine izin vermediğini ve milli iradeye sahip çıktığını gösterdi. AK Parti'nin bugüne kadar yaptırdığı en kapsamlı anket 121 bin kişiyle görüşülerek gerçekleştirildi.

Anket hem yerel seçim hem de genel seçimler için seçmen tercihini sorgularken, ortaya çıkan sonuç AK Parti'nin yerel seçimler için büyük bir güç kazandığını, genel seçimler için de gücünü koruduğunu ortaya koydu.

Erdoğan'a sunulan çalışmayı ANAR, Pollmark, Denge ve Genar birlikte yaptı. Sadece genel seçimlere yönelik KONDA'nın şubatta yaptığı ankette ise AK Parti yüzde 49.4, CHP 21.8, MHP 15.8, BDP'nin yüzde 8.3 oranlarında oy alacağı belirlendi.

AK Parti'de son anketler üzerinde çalışmalar devam ederken, il il de değerlendirmeler yapıldı. Yapılan çalışmalara göre AK Parti il belediye sayısını artıracak. Mevcut il ve büyükşehir belediyeleri arasında 2 ilde kaybetme riski ortaya koyan parti yönetimi, farklı partilerde olan 9 belediyeyi alma ihtimalleri üzerinde dururken, 5 belediyeyi geri alacağına da kesin gözü ile bakıyor.

AK Parti yönetimi alacaklarına kesin gözü ile baktıkları belediyeleri, rakip partilerin bu illerde strateji değiştirerek daha fazla çalışmalarına neden olmamak için açıklamıyor.

Kaynak: Takvim